Evenimentul Zilei > Actualitate > Fritzl recunoaşte totul
Fritzl recunoaşte totul

Fritzl recunoaşte totul

Austriacul a pledat vinovat la toate capetele de acuzare, informează AFP. Astfel, după ce a recunoscut că se face vinovat de sclavie, Josep Fritzl a declarat, în această dimineaţă, că este responsabil şi de moartea unuia dintre cei şapte copii pe care i-a avut cu fiica sa, sechestrată timp de 24 de ani.

Înainte de startul procesului, avocatul lui Fritzl declara că clientul său va pleda vinovat la toate capetele de acuzare, mai puţin la cele de sclavie şi crimă.

Josef Fritzl şi-a cerut scuze "din toată inima" pentru că şi-a sechestrat şi violat fiica într-o pivniţă timp de 24 de ani. "Nu pot schimba nimic… Regret din toată inima ce s-a întâmplat", a spus Fritzl în ultima sa declaraţie din cadrul procesului.

Şi-a violat fiica de 3.000 de ori

Fiica austriacului Josef Fritzl, Elisabeth, a povestit ieri, prin intermediul unor înregistrări video, chinurile la care a fost supusă în cei 24 de ani de întemniţare în pivniţa casei tatălui său.

Ieri a avut loc cea de-a doua zi a procesului, dedicată mărturiei lui Elisabeth. Aceasta a relatat detaliile martiriului său, femeia fiind violată de „monstrul din Amstetten” de peste 3.000 de ori, potrivit cotidianului britanic „The Guardian”.

Proiectate pe un ecran din sala de judecată, înregistrările urmau să fie prezentate juraţilor în mai multe reprize, din cauza naturii „extrem de şocante” a faptelor descrise de victima lui Fritzl. Autorităţile au solicitat şi prezenţa a patru juraţi de rezervă, în cazul în care o parte dintre cei opt juraţi ar fi clacat psihic în timpul audierii.

A refuzat declaraţiile

După fiecare repriză, Josef Fritzl avea dreptul de a răspunde acuzaţiilor formulate de fiica sa. Ascunzându-şi faţa cu acelaşi biblioraft folosit în prima zi a procesului, Fritzl a refuzat ieri din nou să facă vreo declaraţie.

„Josef Fritzl a spus deja totul”, a afirmat avocatul său, Rudolf Mayer. În afara mărturiei lui Elisabeth, urmau să fie prezentate mărturia unuia dintre fraţii săi, Harald, precum şi opiniile experţilor citaţi de acuzare. Autorităţile austriace au luat toate măsurile necesare pentru protejarea dreptului la intimitate al victimelor, folosind chiar şi câini poliţişti pentru a depista eventualele microfoane sau camere video ascunse în sala de judecată.

CITIŢI ŞI:

Amănunte din prima zi a procesului

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: