Frig şi inundaţii la malul mării

Frig şi inundaţii la malul mării

Constănţenii, dar şi cei câţiva turişti aflaţi pe litoral în zilele de Paşte au avut parte de ploi abundente şi vânt puternic.

A plouat neîntrerupt de duminică dimineaţă până ieri după-amiază. În acest interval, porturile au fost închise, pentru evitarea accidentelor navale. În Constanţa intersecţiile principale au fost inundate. Echipele de intervenţie ale Regiei de Apă au scos capacele de canalizare şi le-au păzit până când apa a fost preluată în rigole, mai ales în centru şi zona Delfinariu.

În prima zi de Paşte, mai multe garsoniere aflate la demisolul unui bloc nou din Viile Noi, cartierul muncitoresc al oraşului, au fost inundate, din cauza defectării pompelor de evacuare a apelor pluviale. Apa a fost evacuată cu ajutorul pompierilor, dar parchetul şi mobila din câteva locuinţe au fost distruse. Ploaia a fost primită, în parte, cu mulţumire de oamenii de la ţară care duc lipsă de sisteme de irigaţii.

Totuşi, şapte sate din judeţ au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic care a avariat liniile de medie tensiune. Centrul comunei Tuzla, pe DN 39 Constanţa-Mangalia, a fost inundat, astfel că oamenii primăriei au desfundat canalizările, pentru ca apa să nu cuprindă casele de la stradă. În plus, sute de saci cu nisip au fost aduşi de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa pentru a proteja gospodăriile.

Ne puteți urmări și pe Google News