Autorităţile britanice şi operatorul francez Ponant au anunţat, joi, seară că vasul de croazieră "Le Boreal" naviga în nordul insulelor Falkland (Malvine) – un teritoriul britanic din sudul Oceanului Atlantic – cu destinaţia spre Georgia de Sud, când în sala motoarelor a izbucnit, miercuri, un incendiu major, scrie mediafax.ro.

"Un incendiu de natură tehnică – a izbucnit la bordul navei Le Boreal în sala motoarelor", a anunţat operatorul francez într-un comunicat, precizând că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe vas ca "măsură de precauţie".

Două elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale şi încă două elicoptere ale forţelor britanice au preluat 79 de persoane de pe puntea vasului şi din două bărci de salvare din apă. Încă două vase de salvare care au preluat peste 200 de persoane au fost conduse către adăpost de un vas al Marinei Regale britanice.

Pasagerii şi membrii echipajului au fost transportaţi la baza militară britanică din Mount Pleasant, unde au primit îngrijiri medicale, haine şi alimente.

Comandantul forţelor britanice din insulele sud-atlantice, Darren Bone, a declarat că trupele de intervenţie au reacţionat cu toate măsurile necesare pentru a participa la "o operaţiune de salvare extrem de complexă şi periculoasă în condiţii dificile".

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a lăudat intervenţia Marinei Regale şi a Forţelor Aeriene Regale, care "au salvat multe vieţi şi au prevenit (ca situaţia să se transforme într-o) tragedie umană".