„Întreprinderile de primă necesitate au fost autorizate să-și reia progresiv activitățile la Wuhan, orașul chinez din epicentrul epidemiei de coronavirus.

Viața își reia încet-încet cursul la Wuhan. Întreprinderile pot de acum să-și relanseze activitățile în orașul chinez epicentru al epidemiei de coronavirus, au anunțat, pe 11 martie, autoritățile.

Firmele care produc bunuri și servicii de primă necessitate pot redemara imediat, a anunțat guvernul provinciei Hubei, de care depinde municipalitatea.

În această categorie figurează în special întreprinderile medicale (echipamente, medicamente), serviciile publice (furnizarea de gaz, de electricitate, de încălzire), alimentație (supermarketuri, vânzări de fructe, legume, carne, ouă) sau agricolr (semințe, îngrășăminte, pesticide).

Companiile care fac parte din alte sectoare de activitate, dar care au “o mare importanță în lanțul de producție națională și mondială” vor putea să reia munca după obținerea unei autorizații. Celelalte întreprinderi nu vor fi autorizate să-și reînceapă activitățile decât după data de  21 martie.

Reguli similare se aplică în zonele de “mare risc” din restul provinciei Hubei: întreprinderile legate de prevenția contra epidemiei, de bunurile de primă necesitate și cele care furnizează servicii publice își pot relua munca. În teritoriile clasate cu “risc moderat sau slab”, mai multe tipuri de companii sunt autorizate să reînceapă activitatea.

Pe de altă parte, transportul pasagerilor cu avionul, trenul, mașina, vaporul sau autobuzul vor putea fi “reluate treptat” în zonele cu “risc moderat sau slab” (cu excepția Wuhan), a arătat guvernul din Hubei, fără a da un calendar exact”.