Ceea ce nu m-ar mira să aflu însă că astronomii şi doamna Romica Jurca au detectat în aceste zile un nor uriaş, un fel de „nimbulus” având exact conturul României, ce s-a format deasupra ţării, răspândind în văzduh pături eterice groase îmbibate cu damfuri grele de ţuică tare coaptă şi vin fiert, alături de arome de sarmale, friptură, lebărvurst sau caltaboşi.

De aceea, e perfect posibil ca aparatura ultrasensibilă a milioanelor de sateliţi ce gravitează în jurul globului să fi fost un pic atinsă de arsenicul conţinut de efluviile de usturoi ţâşnit din zecile de mii de tone de piftii şi din sutele de milioane de kilometri de cârnaţi naţionali româneşti. Ca să nu mai vorbesc de iuţeala de hrean ce cred că le-a podidit nasul şi ochii cosmonauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI), împiedicându-i să se învârtă. În fine, încercând să zăgăzuim pe cât ne stă în ăutinţă întinderea dezastrului, să mai spunem că stelele ceva mai apropiate de Pământ, cum ar fi, de pildă, Proxima Centauri (aflată la 4,243 ani lumină de România), s-ar putea ca să fi fost deja înecate de aburul extraterestru răspândit de ciorba de oase de porc acrită cu zeamă de varză. Ca să nu mai vorbesc de săracă Luna noastră, învelită în calote de grăsime şi untură, perforate însă cu bună ştiinţă, ici-acolo, de mirosuri ameţitoare de gogonele, castraveţi şi gogoşari muraţi. Aşadar, nimic despre politică. Nimic despre Dragnea. Nimic despre Iohannis. Astfel că, televiziunile, mai ales cele care fac parte din GAC (Grupul Audiovizual Coprofag!), au şomat. Mai exact, au fost obligate să renunţe la sardanapalicele lor ospeţe zilnice şi să vorbească numai despre subiecte şi lucruri sfinte. Ceea ce e de-nţeles că le-a provocat o imensă greaţă.

Printre accesele de silă, au făcut, totuşi, şi câteva exerciţii de necrofagie muzicală, hrănindu-se cu resturi, ca hoitarii. Dar nu de la noi, ci de dincolo, de peste hotare (cum suna colontitlul de pag. 4, de ştiri externe, a „Scânteii”!). Fie un accident de avion ce a generat o abundenţă suspectă de titluri înduioşător- tembele, de genul: „Marea Neagră şi-a luat tributul…”, „Ultimul cântec al Corului Armatei Roşii…”, „Acum, Kalinka cântă (sic!) alături de îngeri…” sau „Fiorul melodios al stepei ruse s-a ridicat la cer…”. Fie – „la doar 53 de ani, inima lui a încetat să bată”! – dispariţia cântăreţului Geórgios Kiriákos Panagiótou, cunoscut ca George Michael, pe fondul melodiei „Last Christmas”, dar prezentatorul ocolind discretortodox faptul că decedatul era un gay celebru. În rest, pe ici-pe acolo, colinde cu substrat social (Condom să-nălţăm, condom…!) sau frânturi din inestimabilul nostru tezaur folcloric: Shhaideh, mândruţo, shhaideh, mândro…!).

Toate ca toate, însă un adevăr dramatic nu poate fi escamotat. Poliţia (c)osmică e pe urmele noastre.