Evenimentul Zilei > Sport > Fotbalul din Italia se reia cu un derby uriaș. Echipele care vor deschide „balul” din Peninsulă
Fotbalul din Italia se reia cu un derby uriaș. Echipele care vor deschide „balul” din Peninsulă

Fotbalul din Italia se reia cu un derby uriaș. Echipele care vor deschide „balul” din Peninsulă

Competițiile fotbalistice din Italia se vor relua începând cu data de 12 iunie, iar primul joc va din returul semifinalei Cupei Italiei.

După mai bine de trei luni de la instaurarea pandemiei, Italia va avea din nou fotbal. Primul meci oficial din Peninsulă va avea loc pe data de 12 iunie, între Juventus și AC Milan, din a doua manșă a semifinalei Cupei Italiei. În jocul tur, disputat pe 13 februarie, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 3-3. Cealaltă semifinală retur dintre Napoli şi Inter Milano (0-1 în tur) va avea loc la 13 iunie. Ultimul act al competiției se joacă pe „Stadio Olimpico” din Roma, pe 17 iunie.

Serie A își va reporni motoarele pe 20 iunie, cu restanțele din etapa a 25-a, după care va continua cu runda a 27-a.

Subsecretarul Ministrului Sănătății din Italia, Sandra Zampa, a anunțat că și-ar dori ca în actualul sezon de Serie A, să se dispute cel puțin un meci cu spectatori.

„Mi-aș dori ca cel puțin un meci din campionat să se dispute cu spectatori. Este vorba despre Juventus-Lazio, să se joace cu un stadion parțial deschis.

Desigur, dacă vom fi pe o curbă epidemiologică descendentă și dacă și Ministrul Sportului va fi de acord”, a anunțat subsecretarul Ministrului Sănătății din Italia, Sandra Zampa, conform Corriere dello Sport.

Derby-ul dintre Juventus și Lazio se va disputa pe 20 iulie, de la ora 22:45 (în direct la Digi Sport).

Restanțele din etapa a 25-a sunt:
Atalanta – Sassuolo
Hellas Verona – Cagliari
Inter Milan – Sampdoria
Torino – Parma

Din actuala ediţie a Serie A mai sunt de disputat 12 etape şi câteva restanţe. Juventus este lider, cu 63 de puncte, urmată de Lazio, formaţia la care evoluează Ştefan Radu, cu 62 de puncte.

Altfel, campionatul Spaniei ar urma să se reia pe 11 iunie, iar reprezenanţii La Liga au stabilit programul primelor patru etape de campionat, cele cu numărul 28, 29, 30 şi 31. în etapa a 28-a din La Liga, fotbalul iberic va fi deschis de derby-ul Sevillei, dintre FC Sevilla şi Betis Sevilla, joi, 11 iunie, de la ora 22. Vineri sunt programate alte două partide: Granada – Getafe (19:30) şi Valencia Levante (22:00).