FOTBAL ÎN CĂTUŞE. Mircea Sandu: "N-aveţi voi norocul să mă ia pe mine!"

FOTBAL ÎN CĂTUŞE. Mircea Sandu: "N-aveţi voi norocul să mă ia pe mine!"

Preşedintele FRF nu-şi face probleme. Ciudat, numele "grele" n-au intrat niciodată în vizorul anchetatorilor.

Scandalurile cu iz penal din fotbalul românesc se repetă după scenarii identice. Diferă numele celor implicaţi şi câteva amănunte, dar rămâne o constantă. Numele grele, "patronii" acestui sistem bolnav, nu sunt deranjaţi nici măcar cu o floare sau cu o întrebare de anchetatori.

Întrebat de EVZ când vor cădea capetele "peştilor mari", Mircea Sandu s-a simţit atacat şi a replicat mai în glumă, mai în serios: "N-aveţi voi norocul să mă ia pe mine!".

Au picat doar "peştii mici"

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca de obicei, din sită se cern doar numele mici. Vasile Avram nu este primul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor care a ajuns după gratii. Au mai fost Marcel Lică şi Gheorghe Constantin. Sorin Ţerbea e membru în Comitetul Executiv, dar unul insignifiant. Nici numele lui Andrei Chivulete, singurul arbitru interogat deocamdată, nu are prea multă greutate.

E greu de crezut că Avram ar fi făcut ceva de capul lui fără ştiinţa celor care l-au pus în funcţie şi l-au susţinut necondiţionat în faţa contestatarilor. Sandu şi Dragomir, "patronii" acestui campionat bolnav, cunoşteau aceste dedesubturi. Numai un naiv l-ar putea crede "curat" pe "Corleone". Mitică a găzduit în această vară, la localul său, nunta lui Marius Avram, fiul şefului CCA. S-a spus că nunta a fost fără dar, însă sunt voci care au dezvăluit că "interesaţii" au avut grijă să nu rămână datori.

Tărăgănarea cazurilor precedente (vezi ce au păţit inculpaţii din "lotul Penescu", care au stat doar câteva luni "la răcoare") le-a dat, probabil, curaj şi altora să rişte.

EVZ vă prezintă alăturat circuitul influenţelor în Liga I. Conducătorii de cluburi sunt cei interesaţi. Avram are "uneltele", iar Sandu şi Dragomir au fost "spatele". Arbitrii au fost "executanţii", iar observatorii i-au cauţionat de suspendări.

INTERVIU

Sandu: "Nu-l pun pe Crăciunescu!" Daniel Conţescu EVZ: Domnule preşedinte, problema Avram. Aţi părut că l-aţi protejat mereu... Mircea Sandu: Am fost şocat! De circa 10 zile, cei de la DNA ne-au cerut rapoartele arbitrilor şi ale observatorilor. În discuţiile avute cu mine, Avram mi s-a părut un om echilibrat, fără influenţe. Părea detaşat de orice club...

M-a surprins declaraţia lui Iuliu Mureşan, de la CFR Cluj, cum că există perechi de observatori- arbitri. Eu n-am stat să le urmăresc. Astea cu observatorii mână în mână cu arbitrii sunt de pe vremea comunismului. La început, Avram venea cu listele de arbitri la mine, să mi le arate. I-am spus să plece de aici, că nu mă ocup de aşa ceva.

Nu l-am protejat pe Avram. Comisia lui este indepedentă. Acum câteva zile lam sunat, eram la control în Franţa, iar înregistrarea convorbirii se află la DNA. Se întâmpla după meciurile Târgu Mureş - CFR Cluj şi Vaslui - Dinamo, când i-am atras atenţia că sunt prea mult greşeli de arbitraj.

Ţerbea pare preluvşca. Credeţi că vor fi luaţi şi "marii peşti"? N-aveţi voi norocul ăsta! Eu nu mă ocup cu aşa ceva!

Nu mă refeream neapărat la dumneavoastră, ci la conducătorii de cluburi... ...

Imaginea arbitrajului este făcută iarăşi franjuri. Şi în Germania este una proastă. Suferim la capitolul imagine, asta e clar.

Cine va conduce comisia de acum încolo? Costică "Suceavă". Mai e şi Nicu Grigorescu...

Ion Crăciunescu pare, totuşi, cel mai potrivit om la CCA. Îl vreţi? Nu-l pun pe Crăciunescu! A spus că nu va mai lucra cu mine cât timp voi fi eu la federaţie. Mă gândesc să le propun funcţii de conducere unor oameni precum Balaj, Tudor, Deaconu! Sunt de opt ani pe listele UEFA şi nu mai au şanse să progreseze. Vor trebui să renunţe la activitatea de acum.

SUPOZIŢIE

Arestarea lui Avram şi gâlceava de la Oţelul n-au, aparent, legătură. Totuşi, dacă scandalul se va rostogoli, FC Vaslui ar putea lua titlul din ediţia trecută Octavian Cojocaru

Adrian Porumboiu, patronul formaţiei FC Vaslui, este cel care a declanşat, zilele trecute, un atac virulent asupra arbitrajului şi a celor care şi-au trecut în palmares trofee luate cu ajutorul "fluieraşilor".

În glasul şefului "galben-verzilor" se citea ceva în plus faţă de frustrarea de după meciul cu cântec cu CFR Cluj, când echipa lui Viorel Hizo a fost măcelărită. Fostul arbitru n-a spus-o răspicat, dar a lăsat impresia că ştia ceva despre ceea ce avea să urmeze. Coincidenţă sau nu, Mircea Sandu a recunoscut că DNA dădea târcoale pe la "Casa Fotbalului" de 10 zile!

Marea Juventus Torino a pierdut un titlu furat

Aproape concomitent şi aparent fără nicio legătură, la Galaţi s-a iscat un scandal uriaş între acţionari şi preşedintele Marius Stan, iar discuţiile despre banii "investiţi" de Oţelul pentru titlul din ediţia trecută au devenit tot mai ample. Dacă implicarea gălăţenilor în lucruri necurate va fi dovedită de procurori, Oţelul ar putea fi deposedată de titlu.

FC Timişoara, echipa care a terminat campionatul trecut pe poziţia secundă, a pierdut licenţa şi a fost retrogradată, astfel că titlul ar putea fi redirecţionat către FC Vaslui, formaţia care a terminat pe locul trei şi care face acum scandal! Scenariul este posibil, mai ales că există antecedente.

În Italia, după declanşarea scandalului "Calciopoli", Juventus a fost deposedată de titlu, care a fost trecut în palmaresul celor de la Inter Milano.

Adrian Porumboiu: "Să vină Crăciunescu!"

Adrian Porumboiu are o propunere-surpriză pentru şefia CCA, rivalul Ion Crăciunescu: "M-a surprins arestarea lui Avram. Nu-l credeam coruptibil. Dar după ce am văzut probele indubitabile, comunicatul cu subiect şi predicat al celor de la DNA, ce să spun? M-a dezamăgit. Să vină Crăciunescu! El este singurul care poate scoate arbitrajul din această mo cirlă. Sau să vină un străin, aşa cum e în Turcia sau în Ucraina!". EVZ A ANTICIPAT

Am aflat preţul "Evenimentul zilei" a anticipat imensul scandal în care este implicat şeful arbitrilor, titrând joi, pe prima pagină, "2.000.000 de euro, preţul pentru un titlu de campioană câştigat fraudulos". Din investigaţia noastră a reieşit că suma pentru laurii de campioană nu s-a schimbat, ci doar numele "doritorului".

În ediţia precedentă a fost Oţelul, acum CFR Cluj este împinsă de la spate de "fluieraşi". Ion Crăciunescu ne-a confirmat că "am auzit că ierarhiile încă se mai stabilesc dinainte". Arestarea lui Avram confirmă "boala" sistemului.

CUM A ÎNCEPUT SCANDALUL "FOTBAL ÎN CĂTUŞE":

  • Marius Stan: "Porumboiu să-şi vadă de vacile şi de boii lui!"
  • Porumboiu susţine că a fost blat la Oţelul - CFR Cluj. "A reînviat Cooperativa"
  • Se înmulţesc meciurile cu final aşteptat
  • Porumboiu a luat foc: "Cupele CFR-ului sunt pline de mizerii! Nişte blatişti!"
  • Porumboiu nu se opreşte: "Paszkany să rămână cu blaturile lui!"
  • Dinamoviştii ţipă ca din gură de şarpe. "A fost masacru!", urlă Borcea
  • Dragomir se spală pe mâini şi cere intervenţia DNA-ului
  • 2.000.000 €, preţul pentru un titlu de campioană câştigat fraudulos
  • Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi
  • Campioana răspunde dur acuzaţiilor de corupţie
  • Liga I e fruntaşă în ierarhia corupţilor