Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotbal congelat în Liga I
Fotbal congelat în Liga I

Fotbal congelat în Liga I

Terenurile înghețate de la Târgu Mureș și Iași au pus în pericol integritatea fizică a jucătorilor

Împins până în apropierea Crăciunului, fotbalul intern suferă din cauza condițiilor atmosferice. Gerul care s-a abătut peste România, dar și organizarea de mântuială din Liga I au creat mari probleme la partidele ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu și CSM Poli Iași – Dinamo, disputate în etapa a 21-a.

„Nu am venit aici ca să patinăm”

Prima confruntare a consemnat și o situație fără precedent în fotbalul cu pretenții. Jucătorii echipei gorjene au refuzat să mai iasă de la vestiare, pentru repriza a doua, motivând că terenul de la Târgu Mureș este impracticabil. Scorul era 2-0 pentru ardeleni. „Nu am venit aici ca să patinăm. Pe zăpadă am mai jucat, dar pe gheață, niciodată”, a spus Petre Grigoraș, tehnicianul oaspeților.

Chiar și „centralul” Marius Avram a avut probleme de echilibru, dar n-a considerat că meciul nu se poate disputa. În aceste condiții, chiar dacă au avut dreptate atunci când au contestat starea gazonului, jucătorii Pandurilor vor pierde meciul la „masa verde”. Probleme au fost și la Iași, acolo unde CSM Poli s-a impus în fața celor de la Dinamo, scor 3-1. Virulent a fost Laurențiu Brănescu, portarul echipei oaspete.

„Ăsta n-a fost fotbal ce s-a jucat azi, a fost cacealma. Sincer îmi doresc ca LPF să pună etape și de Crăciun și de Revelion, mai ales că suntem plătiți la timp. Noi da, dar alții? Îi felicit pe cei de la Pandurii pentru că au plecat de pe teren, a tunat goalkeeperul. La Târgu Mureș și Iași, problema a fost legată de instalația de încălzire a gazonului, care n-a funcționat, așa cum ar fi fost normal pentru orice echipă licențiată în Liga I.

„Noi nu mergem la fiecare stadion să vedem dacă există , sau nu, instalație de încălzire. Asta e treaba LPFului”, a spus Viorel Duru, directorul Departamentului de Licențiere din cadrul FRF.

Se joacă semifinalele Cupei Ligii

Deși s-a pus problema ca ultimele două jocuri din 2016 să fie amânate, ele se vor disputa conform programului. În semifinalele Cupei Ligii, Tg. Mureș va întâlni ACS Poli Timișoara, iar joi, Dinamo se va afla față în față, cu Steaua, pe „Arena Națională”.