Stroe este fostul șef al Direcției de Investiții Achiziții Publice și Servicii Interne din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit DNA, în perioada iulie 2011-februarie 2012, Dan Stroe ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.922.790 lei (3.020.588 lei, 1.257.902 lei și 2.644.300 lei), „reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către societățile celor trei persoane, a unor licitații având că obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software.”

Potrivit anchetatorilor, şpaga reprezenta sume cuprinse între 10% şi 20% din valoarea contractelor.

Procurorii au descoperit că banii ajungeau la Stroe, indirect, prin transfer bancar, în contul unor societăți indicate și controlate de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii,

Unul dintre afaceriștii care i-ar fi plătit „comisionul” este directorul general al firmei Omnilogic, Gabriel Marin, potrivit unor surse judiciare. Acesta a fost pus joi sub acuzare în acest caz.

Dan Stroe a mai fost implicat în anchetele DNA în dosarul în care fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru o șpagă de 12,5 milioane de lei.

În acest caz, Stroe a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, admis de Tribunalul București, și a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, potrivit psnews.ro