Este vorba de fostul șef al Poliției Sinaia, Marin Tudorică, despre care „instanța reține că depozițiile martorilor(…) nu confirmă existența unei înțelegeri între inculpat și cumpărătorul de influență”, potrivit sentinței prezentate de luju.ro.

Procurorul „de elită” al DNA Ploiești, Mircea Negulescu, l-a trimis în judecată pe Marin Tudorică pentru infracțiunea de trafic de influență, acuzându-l că ar fi primit o mașină de la un om de afaceri, pentru a-l proteja de o serie de controale făcute de inspectorii antifraudă la firma acestuia.

Potrivit sentinței date de judecătoarea Daniela Popa Ivan, lucrurile stau altfel de fapt. Ea a arătat că nu există nicio dovadă care ar arăta că Marin Tudorică a influențat un funcționar public, astfel încât acesta să „îl spele” pe afacerist.

„Instanta retine ca nu exista nicio dovada a faptului ca inculpatul Tudorica Marin ar fi promis cumparatorului de influenta (Simion Cristian) ca va determina un functionar public identificabil prin serviciul public in care isi desfasoara activitatea sa adopte o anumita conduita fata de propriile indatoriri de serviciu, in sensul de a indeplini (face, urgenta, intarzia) sau nu un act conform, ori, dupa caz, contrar acestor indepliniri”, se arată în sentință.