În acelaşi dosar este judecată şi soţia sa, Olimpia Neagu, magistraţii hotărând să o achite pe aceasta pentru infracţiunile de care era acuzată de procurori, printre care complicitate la luare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
În cazul procurorului Dumitru Cătălin Vlad, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data comiterii faptelor, acesta a fost condamnat de CAB la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
Un alt complice al lui Tomiţă Neagu, conform rechizitoriului procurorilor, respectiv avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, a fost condamnat de magistraţii de la Curtea de Apel la o pedeapsă de doi ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturilor, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Un al cincilea condamnat în dosar este Ovidiu Szasz, care a primit o pedepasă de trei ani închisoare, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Banii, confiscaţi
Instanţa a mai dispus, prin decizia de vineri, confiscarea sumei de 40.000 de lei, de la Tomiţă Neagu, dar şi restituirea către primarul Adrian Mladin a unui televizor, în valoare de aproape 8.300 de lei, a unui teren intravilan de 3.000 e metri pătraţi, în comuna Jilava, dar şi un alt teren situat în aceeşi comună, cu suprafaţa de 707 metri pătraţi.
Procurorii anticorupţie au dispus, pe 17 aprilie 2013, trimiterea în judecată a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu Tomiţă Ionuţ Neagu şi a soţiei sale, pentru infracţiuni de corupţie.
Acuzaţile DNA

  • DNA: Procurorul Tomiţă Neagu a primit şpagă excursii în Las Vegas şi un teren de 170.000 de euro

Soţia sa, Olimpia Neagu, ofiţer specialist în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, participaţie improprie la săvârşirea de fals intelectual, în formă continuată, fals în declaraţii, în formă continuată, spălare de bani.

La rândul său, Dumitru Cătălin Vlad, procuror la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti,
fost magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, ulterior procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (la data comiterii faptelor), este acuzat de luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la săvârşirea de spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea de fals intelectual.

În sarcina lui Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucureşti, s-au reţinut: complicitate la luare de mită, în formă continuată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, participaţie improprie la săvârşirea de fals intelectual, în formă continuată, şi spălare de bani.

O altă persoană trimisă în judecată este Ovidiu Szasz, acuzat de complicitate la luare de mită, în formă continuată, complicitate la dare de mită, în formă continuată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, participaţie improprie la săvârşirea de fals intelectual, spălare de bani.
Mita

În perioada 2009 – 2010, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu, cu complicitatea soţiei sale, a lui Adrian Zamfirachi şi a lui Ovidiu Szasz, a pretins, primit şi acceptat de la o persoană denunţătoare, ca mită, mai multe bunuri, pentru a fi soluţionate dosarele penale aflate în lucru pe rolul parchetului pe care îl conducea, în care denunţătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunţător.

Soţii Neagu au primit de la denunţător un teren intravilan de 1.000 metri pătraţi şi în plus acesta le-a achitat cheltuielile de cazare de 3.294,15 dolari, ocazionate de un sejur petrecut de cei doi în oraşul Beverly Hills din SUA şi le-a remis un televizor de 8.299,90 lei.

Un al doilea lot cu suprafaţă de 1.000 metri pătraţi i-a revenit lui Zamfirachi.

Dumitru Cătălin Vlad, în calitatea sa de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a acceptat de la acelaşi denunţător un teren intravilan de 1.000 metri pătraţi pentru a soluţiona favorabil un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta.

Pentru a disimula adevărata provenienţă a acestui imobil, plătit în realitate de denunţător, Dumitru Cătălin Vlad s-a folosit de o persoană interpusă care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Pentru cele trei loturi de teren a câte 1.000 metri pătraţi fiecare, la care se adaugă drumul de acces de 707 metri pătraţi, achiziţionate de denunţător pentru prim-procuror, procuror şi avocat, s-a achitat proprietarilor suma de 240.000 euro, iar pentru a disimula atât adevărata provenienţă a acestora, cât şi viitorii proprietari, la momentul dobândirii imobilelor respective inculpaţii Tomiţă Neagu, Dumitru Vlad şi Zamfirachi s-au folosit de intermedierea lui Ovidiu Szasz, care a semnat toate contractele de vânzare-cumpărare în calitate de împuternicit al proprietarilor.
Contractul de împrumut fictiv

În plus, pentru a crea aparenţa că a achitat valoarea terenului dobândit, Tomiţă Neagu a încheiat cu Zamfirachi un contract de împrumut fictiv de 10.000 euro.

În 2008, Tomiţă Neagu a pretins şi primit, prin intermediul avocatului Zamfirachi, 40.000 lei de la o persoană cercetată pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere, în scopul de a dispune o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.

În perioada 2009 – 2011, cu ocazia completării declaraţiilor de avere, soţii Neagu au menţionat în fals că au împrumutat de la Zamfirachi 10.000 euro.

În vederea confiscării procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale soţilor Neagu, precum şi ale lui Dumitru Vlad şi Zamfirachi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.