Primarului Clujului, un politician despre care mulţi români se întreabă ce "joc politic" face, a făcut o referire indirectă la preşedintele PDL, Vasile Blaga, despre care spune că aşa de bine a condus partidul încât azi e desfiinţat. Întrebat de ce le întinde nervii la maxim celor din PDL, când susţine un alt candidat decât cel al partidului, fostul premier al României şi preşedinte al PDL, timp de peste şapte ani, a făcut o declaraţie surprinzătoare. "Nici ei nu au ținut cont când le-am spus nu faceți fuziune cu PNL, nu e un lucru bun să dispară PDL. PDL nu mai există azi, este topit. Atunci eu ce obligații morale am față de acest partid. Cei care conduc partidul să își asume destinele lui. Așa l-au condus, că l-au desființat. Eu sunt de vină că ei au decis să îl topească în PNL? Eu cu PNL m-am luptat din 2007 încoace în toate competițiile electorale. Dar la baionetă! Nu așa în declarații în baie sau la televizor. M-am bătut în referendumurile pentru suspendarea președintelui, în alegerile parlamentare, europarlamentare. M-am luptat aici la alegerile locale, unde m-am luptat la baionetă cu USL. Pe mine nimeni nu mă poate acuza că nu mă pot face frate peste noapte cu PNL-ul, pentru că eu am avut o linie politică pe care am urmat-o în acești ani”, a conchis Emil Boc, care a mai adăugat că îl doare sufletul când vede că partidul pe care l-a condus mai bine de şapte ani nu are candidat la prezidenţiale.

O va susţine pe Elena Udrea

Primarul Clujului s-a remarcat în ultima vreme printr-o atitudine de frondă la adresa colegilor din PDL, cu care nu este de acord. Boc a declarat că va şi vota cu Elena Udrea, asta după ce în urmă cu câteva zile a semnat pentru candidatura ei. "Elena Udrea are o mentalitate sănătoasă. Președintele dă direcția. El trebuie să arate direcția țării. România încă mai trăiește din ce am făcut noi. Ponta încă mai trăiește din sacul rămas de la noi. Mă îngrijorează soarta țării, dacă PSD ia puterea și la Cotroceni".

În continuarte, Emil Boc i-a asigurat pe cei care îl cunosc că nu face niciun joc şi că singurul candidat capabil să ducă reformele demarate de el şi preşedintele Traian Băsescu, este Elena Udrea. "Consider că este candidatul cel mai bun, nu e perfect dar este un om pe care îl cunosc. A lucrat cu mine în guvern, știu că are capacitatea de a moderniza România. Cu alte cuvinte susțin un model de dezvoltare economică ce nu este bazat pe pomeni electorale și consum, ci pe investiții și locuri de muncă. Vedeți că Ponta anunță în fiercare zi pomeni electorale, credeți că asta lucruri vom merge mult? Vom merge un an și apoi ne vom scufunda iar din punct de vedere economic".

Şansele Elenei Udrea de a intra în turul doi şi apoi de a-l învinge pe Victor Ponta sunt văzute de Emil Boc ca o "bătălie" extrem de dură. "Nu va fi foarte ușor și recunosc asta. Va fi o bătălie dură între candidații care vor intra în turul 2. Se va intra undeva cu un procent între 16 și 20% în turul doi. Cu cât va reuși să fie mai cunoscută, prin contact direct de către oameni, cu atât mai mult va câștiga. Ea are un deficit de imagine dat de unele televiziuni de-a lungul timpului, de niște clișee care în decursul timpului au fost turnate cu pâlnia în mințile oamenilor. Cu cât va reuși să ajungă în țară, cu atât șansele ei să intre în turul doi vor crește", a declarat fostul premier.

Ponta un demagog socialist

Măsurile populiste din ultima vreme, care vin una după alta, sunt văzute de Emil Boc ca nişte "pomeni electorale" pentru care românii vor plăti mai târziu. "INS susține că au scăzut cu 30 la sută investițiile față de anul trecut, ceea ce înseamnă mai puțiune locuri de muncă. Orice ban care este luat din investiții și dus în consum dă o satisfacție pe moment. Este ca și cum mergi la restaurant și mănânci bine și a doua zi te uiți în farfurie și nu mai este nimic. Exact așa se întâmplă pe termen lung și cu aceste politici populiste care iau de la investiții și de la modernizarea țării", a spus Boc.

Fostul premier mai susţine că forţele politice de stânga de la noi din țară nu pot fi comparate cu cele din Germania sau din alte țări din Occident. "Noi avem o social democrație de inspirație comunistă marcată de populism, demagogie, consum  și pomeni eletorale. Nu l-aș acuza pe Victor Ponta de populism electoral. Nu sunt de condamnat că gândesc așa. Am fost cu ei în guvern și știu cum gândesc. Noi suntem încă la faza să clădim și să muncim. Vom plăti prețul pentru aceste pomeni electorale, doamne ferește de o criză economică și cineva va trebui să strângă cureaua. Cheltuielile care le antamează guvernul sunt cheltuieli permante și la un moment dat vom vedea că nu mai sunt venituri care să susțin aceste cheltuieli permanente".

Îi răspunde lui Predoiu: "nu mă duc la Braşov"

Emil Boc a declarat că nu a citit declaraţiile lui Predoiu care a trecut la ameninţări şi cerut excluderea din partid al fostului premier dacă nu va veni la Braşov să explice de ce a semnat pentru Elena Udrea. "Nu ma interesează declaraţiile lui Predoiu. Nici nu ştiu ce a declarat şi vă spun direct, nu mă duc la Braşov. Eu sunt primar în Cluj Napoca nu la Braşov", a spus Boc, care în aces mod forţează o excludere a sa din partid.

Cei care îl dau plecat din partid, pe uşa deschisă de ordonanţa traseistilor se înseală. Emil Boc a anunţa că nu va pleca din partidul al cărui membru este pentru a nu da ocazia PSD să îl arate cu degetul ca principal beneficiar al "ordonanţei traseiştilor".