Evenimentul Zilei > Politica > Foștii pedeliști,acuzați că au regizat huiduielile pentru Atanasiu
Foștii pedeliști,acuzați că au regizat huiduielile pentru Atanasiu

Foștii pedeliști,acuzați că au regizat huiduielile pentru Atanasiu

Liberalii se ceartă neîncetat și la Centru, și în filiale. Principalul motiv: candidaturile la alegerile locale

Huiduielile la adresa lui Teodor Atanasiu, de la Consiliul Național de la Pitești, nu au rămas fără ecou în PNL.

Ieri, înainte de ședința de grup săptămânală, vechii liberali i-au acuzat pe foștii democrat-liberali și implicit, pe Cătălin Predoiu că ar fi pus la cale huiduielile la adresa lui Teodor Atanasiu încă de acum o săptămână. Discuția a ajuns până la reproșuri legate de faptul că Atanasiu l-a adus în partid pe Sergiu Diacomatu, implicat în dosarul ANRP, acesta fiind un motiv vechi de dispută între cele două tabere. Vechii liberali au vrut să continue discuția și în ședința de grup, dar liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a închis subiectul, au precizat surse liberale pentru EVZ.

Localele aduc și mai multe tensiuni

Tensiunile de la Centru sunt prezente și în numeroase organizații, în frunte cu Bucureștiul, unde mai toate ședințele sunt pline de înjurături și insulte pe care cele două tabere, conduse de Atanasiu și Anca Boagiu, le aruncă una, la adresa celeilalte. „Dacă pierdem Bucureștiul, unde se află cel mai mare bazin electoral al PNL, pierdem tot”, a precizat un vicepreședinte al PNL, pentru EVZ, referindu-se la alegeri. Candidaturile pentru localele din 2016 au adus și mai multe tensiuni.

Este cazul organizației Neamț, unde liberalii au reușit să preia conducerea primăriei, după demisia lui Gheorghe Ștefan, prin Dragoș Chitic, care are cele mai mari șanse pentru a candida din partea PNL și în 2016, dar Andrei Ignat și Paul Râtan (vechiul PDL) vor să fie desemnați candidați, existând dese conflicte. Dispute sunt și la Suceava, tot pentru funcția de primar între Ioan Bălan (vechiul PDL) și Alexandru Băișanu (vechiul PNL), dar și în alte județe precum Constanța, Brăila, Vâlcea, Buzău, Botoșani.

MRU, posibil candidat la Iași

Rămas și fără birou la Cotroceni, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu (foto), ar putea candida la primăria Iași din partea PNL, singura sa reticență fiind aceea că astfel, s-ar izola, au precizat surse liberale. Nu este prima oară când numele său este vehiculat pentru primărie, și la alegerile locale din 2012 existând astfel de zvonuri. Și senatorul Dumitru Oprea și-ar dori să candideze pe locul lui Adomniței, acum cu probleme cu legea și tras pe linie moartă în partid, însă s-a vehiculat și numele lui Marius Dangă, liderul PNL al municipiului Iași.


FOTO: Mihai Răzvan Ungureanu