În goana după audienţă, concursul Next Star al Antenei a fost mutat să coincidă cu ora de emisie de la Vocea României, dar măsura n-a avut efectul scontat. Încă o dată, se demonstrează că nu vedetele fac televiziunea, ci calitatea postului în totalitatea sa, transmite B1 TV.

Vocea României a înregistrat marţi o audienţă de aproape 2 milioane de telespectatori. Trebuie spus că cifra este foarte mare pentru un show TV. Pentru comparaţie, Next Star de la Antene a depăşit cu puţin un 1.200.000. Ratingul aproape dublu a fost însoţit de un share pe măsură, de 20,8% faţă de doar 13,8 procente.

În plus, în anumite intervale orare, cea mai urmărită televiziune comercială din România face audienţă aproape dublă, faţă de televiziunile Antenelor.

La MasterChef, care a înregistrat un rating de 11,2 la nivel urban şi chiar 14,7 în rândul persoanelor între 18 şi 49 de ani, faţă de block busterul Mister Bean în Vacanţă – unul dintre cele mai bune filme de comedie, care nu a fost urmărit decât de 6,9% dintre telespectatori la nivel naţional, respectiv 5,4 în rândul telespectatorilor cu vârste între 18 şi 49 de ani.

MasterChef a înregistrat un share de 34,6 procente în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 49 de ani, adică aproape de trei ori mai mult faţă de filmul Mister Bean în Vacanţă, care a obţinut doar 12,8 procente.