Evenimentul Zilei > Justitie > Fost ȘEF în PNL, acuzat că FURA din banii BĂTRÂNILOR. PERCHEZIȚII la 13 cămine pentru DETURNARE de FONDURI
Fost ȘEF în PNL, acuzat că FURA din banii BĂTRÂNILOR. PERCHEZIȚII la 13 cămine pentru DETURNARE de FONDURI

Fost ȘEF în PNL, acuzat că FURA din banii BĂTRÂNILOR. PERCHEZIȚII la 13 cămine pentru DETURNARE de FONDURI

Fost șef în PNL este acuzat că fura din banii alocați bătrânilor. Polițiștii din Brăila au efectuat percheziții la 13 cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice și la Agenţia Judeţeană de Plăți și Inspecție Socială. Printre cei audiați se numără directorul instituției, fostul șef al liberalilor județeni, Adrian Rizinger.

Furau din banii alocați bătrânilor din 13 cămine și sunt anchetați de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Oamenii legii au efectuat, miercuri, percheziții atât la căminele deținute de o asociație cât și la la Agenţia Judeţeană de Plăți și Inspecție Socială.

Jurnaliștii de la Obiectiv Vocea Brăilei scriu că este vorba despre căminele de bătrâni ale Asociației Aura 2010. Printre cei vizați se numără Aura Udrea, administratorul Asociației Aura 2010, dar și Adrian Rizinger, directorul Agenţia Judeţeană de Plăți și Inspecție Socială. Una dintre acuzaţiile ce vizează asociaţia este și că ar lucra cu foarte mulţi voluntari, suspiciunea fiind aceea că deși, oficial, angajaţii ar presta muncă voluntară, în realitate ar fi plătiţi la negru.

Foto: Adrian Ritzinger

Poliția Română a transmis că poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, dwe la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Brăila, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)  Brăila au descins la 13 centre de îngrijire persoane vârstnice, din municipiu. 

Două persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de obţinere ilegală de fonduri, fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, pe numele unor persoane bănuite de obţinere ilegală de fonduri, dar și martori în dosar. . 

Probele strânse de anchetatori arată că, în perioada 2013-2016, asociaţia care administra centre de îngrijire persoane vârstnice ar fi solicitat şi beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat, care trebuiau să fie utilizate în exclusivitate pentru serviciile de asistenţă socială. Aceasta ar fi obţinut fondurile respective folosindu-se de documente fictive cu sprijinul unui angajat al unei instituţii publice din domeniu.

Pe lângă cele două mandate de aducere puse în aplicare iniţial, pe parcursul cercetărilor, au mai fost emise şi puse în executare alte opt mandate.

De asemenea, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor care sunt effectuate  sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

 

Adrian Bernhard Ritzinger este director al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Brăila, începând din 1 iulie 2013. Acesta a înlocuit-o din funcţie pe Anca Vasiliu, care a deţinut această poziţie din anul 2009, de guvernarea Boc, scrie probr.ro.

La sfârşitul anilor `90, Ritzinger a fost preşedinte al Biroului Teritorial judeţean al PNL Brăila, funcţie pe care a deţinut-o până în 2001, odată cu fuziunea cu ApR-ul condus de medicul Dan Sabău. În perioada 1996-2000, Adrian Ritzinger a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, iar după 2000 a fost consilier judeţean din partea PNL. Pentru o scurtă perioada, în anul 2004, a fost preşedinte al Partidului Mileniului III, organizaţia judeţeană Brăila. Ritzinger este născut pe 13 august 1955şi este de profesie inginer piscicol, absolvent al Universităţii Dunărea de Jos galaţi, facultatea de tehnologia şi chimia produselor alimentare, secţia piscicultură. Înaintea numirii sale în fruntea Agenţiei de Prestaţii Sociale a fost inspector de specialitate în cadrul DGASPC Brăila.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: