Evenimentul Zilei > Politica > Fost ministru şi deputat PSD: Singura soluţie pentru PSD este schimbarea lui Dragnea de la conducere
Fost ministru şi deputat PSD: Singura soluţie pentru PSD este schimbarea lui Dragnea de la conducere

Fost ministru şi deputat PSD: Singura soluţie pentru PSD este schimbarea lui Dragnea de la conducere

Fostul ministru şi deputat PSD, Aurelia Cristea, a declarat că şeful partidului, Liviu Dragnea, ar trebui înlăturat de la conducere.

"Deocamdată nu are nimeni curajul să-l schimbe. Cred că asta e singura soluţie pentru PSD. Dragnea nu va pleca de la conducerea PSD decât dacă vor fi suficienţi membri, suficienţi preşedinţi de organizaţii care să ceară asta. Acum e momentul bărbaţilor. Sunt foarte mulţi oameni nemulţumiţi de Dragnea, dar totul e să aibă curajul să-l înfrunte. E singura soluţie ca PSD-ul să poată guverna corect şi în folosul cetăţeanului. Ar fi bine pentru noi toţi", a afirmat Aurelia Cristea, citată de Agerpres.

Ruinarea PSD

"Oricare dintre cei care sunt din generaţia tânără şi mai progresistă poate să preia partidul şi mulţi dintre preşedinţii de organizaţii. Dar vom vedea în ce măsură există atâta bărbăţie încât membrii oneşti şi cinstiţi să se delimiteze de Dragnea, care practic va duce la dezintegrarea PSD şi, din păcate, riscă să arunce şi România în aer", a precizat fostul parlamentar al PSD.

Venerarea lui Dragnea

"Cred că asta este deja la nivel patologic la Dragnea, doar că a disimulat foarte bine până acum. În momentul în care a ajuns preşedinte, a luat toate deciziile în aşa fel încât să se asigure că nimeni nu crâcneşte, iar cine crâcneşte e dat imediat ca exemplu. Nu există o dezbatere reală sau pe bază de argumente pe o anumită temă. (…) Toată lumea trebuie să-i cânte în strună şi toată lumea trebuie să-i spună că el este cel mai bun şi cel mai deştept", a adăugat Cristea.

Aurelia Cristea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a luat "decizia în zorii zilei, după o noapte neagră pentru România, deoarece nu îşi poate acorda girul, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi a ţării".

Întrebată dacă ar reveni în PSD în cazul în care partidul ar avea un alt lider, Aurelia Cristea a punctat că poate să se implice în viaţa publică şi fără să fie membru de partid.

"Nu am în acest moment niciun proiect de întoarcere (în PSD – n.r.) şi niciun gând de a merge spre alt partid, însă mă interesează ce se întâmplă, pentru că am fost un om politic implicat şi pentru că mă interesează viitorul meu şi al copiilor mei. Nu pot sta pasivă, să nu mă implic şi să nu-mi doresc ca lucrurile să funcţioneze, iar asta pot să fac indiferent dacă sunt sau nu sunt într-un partid", a afirmat Aurelia Cristea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.