Fost director RATB: Călătorii NU sunt obligați să valideze cardul de transport și nici să prezinte buletinul controlorilor

Fost director RATB: Călătorii NU sunt obligați să valideze cardul de transport și nici să prezinte buletinul controlorilor

Fostul director al Regiei de Transport București (RATB) Vicențiu Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că nu există nicio lege care să îi oblige pe călători să valideze cardul de transport și că obligativitatea de a prezenta un act de indentitate contrololilor, nu există.

"Legea precizează ca, la urcarea în mijlocul de transport în comun, să îți plătești acea călătorie, dar nu sună ca o obligativitate. Oamenii noștri nu au dreptul să ceară actul de identitate decât în prezența unui agent de poliție", a declarat fostul director al RATB Vicențiu Antonescu pentru Realitatea TV.

Un consilier general al Municipiului București a confirmat ceea ce a spus fostul director RATB.

"Este adevărat, în momentul acesta nu este obligatorie. Au existat mai multe solicitări din partea conducerii RATB pentru a introduce validarea obligatorie pentru toți călătorii", a spus Cornel Pieptea, potrivit Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit statisticilor, unul din doi călători nu își validează cartela atunci când circulă cu mijloacele de transport în comuni, preferând să riște să fie amendați.