Evenimentul Zilei > International > Fost deputat de la Chișinău, acuzat de SPIONAJ! Turna TOT Rusiei
Fost deputat de la Chișinău, acuzat de SPIONAJ! Turna TOT Rusiei

Fost deputat de la Chișinău, acuzat de SPIONAJ! Turna TOT Rusiei

Un fost deputat din parlamentul Republicii Moldova a fost reținut și pus sub acuzația de spionaj și de trădare de patrie.

Iurie Bolboceanu a fost reținut, după perchezițiile care au avut loc la data de 17 martie. Urmărirea penală pe numele lui Bolboceanu fost pornită în vara anului 2016 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Trădare de patrie” şi „Spionaj”, informează Flux24.ro, care citează Newsmaker.md.

Dacă se va dovedi că este vinovat, deputatul riscă să stea între 12 și 20 de ani după gratii. Potrivit actului emis de procurori, Bolboceanu ar fi avut o relaţie cu adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Chişinău, Alexandr Grudin.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu excludem posibilitatea implicării ofiţerilor serviciilor speciale ruse în organizarea şi susţinerea acţiunilor îndreptate spre destabilizarea situaţiei social-politice din ţară”, se arată în documentul procuraturii.   

Același document arată că SIS a stabilit ca Bolboceanu să mențină legătura cu persoane interesate de informații de importanță de stat, având totodată ca scop și destabilizarea climatului socio-politc din țară.