Alexandru Răzvan Ionescu, la date faptelor consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Constanța, este cercetat, potrivit procurorilor anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, “în perioada 2008 – 2014, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior APIA Constanța, în opt situații, a folosit, la instituția unde își desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța. Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept suma de 1.410.398 lei”.

Alexandru Răzvan Ionescu urmează să fie prezentat, mâine, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este cercetat sub control judiciar, prelungit ultima dată în 11 septembrie a.c., pentru săvârșirea unor infracțiuni similare, într-un alt dosar din 2014.  DNA Constanța l-a trimis, atunci, în judecată după ce împreună cu alți angajați APIA s-a folosit de persoane fără adăpost, pe post de “fermieri”, pentru care se obțineau, prin falsificare de documente, fonduri europene. Valoarea prejudiciului, peste 700.000 de euro.