Evenimentul Zilei > Economie > Fondul Poprietatea, tranzacţionare pe Bursa de la Londra
Fondul Poprietatea, tranzacţionare pe Bursa de la Londra

Fondul Poprietatea, tranzacţionare pe Bursa de la Londra

Fondul Proprietatea şi-a anunţat, marţi, intenţia de a depune cererea de admitere la tranzacţionare pe secţiunea Specialist Fund Market (SFM) a London Stock Exchange (LSE) a certificatelor de depozit globale (GDR).

Acestea au drept suport acţiuni emise de aceasta, ca urmare a aprobării prospectului de către UK Financial Conduct Authority (FCA), informează Agerpres

Potrivit unui raport remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, cererea de admitere la tranzacţionare pe secţiunea SFM a London Stock Exchange se va realiza pentru până la 81.228.524 GDR.

Acestea reprezintă acţiuni ordinare ale Fondului Proprietatea, fiecare cu o valoare nominală de 0,95 lei şi oferind un drept de vot în cadrul adunării generale a Acţionarilor Fondului, unde 1 GDR reprezintă 50 de acţiuni. Ulterior admiterii la tranzacţionare, GDR vor fi tranzacţionate în dolari, cu simbolul "FP"

GDR vor fi emise periodic, după indisponibilizarea acţiunilor la Raiffeisen Bank, în calitate de custode al depozitarului GDR. GDR vor fi emise în temeiul unui contract de depozitare ce va fi semnat între FP şi The Bank of New York Mellon, în calitate de depozitar GDR

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: