Florin Talpeș de la Bitdefender dă sume mari pentru Reper-ul lui Dacian Cioloș

Florin Talpeș de la Bitdefender dă sume mari pentru Reper-ul lui Dacian Cioloș

Afaceristul Florin Talpeș a donat, în 2023, suma de 600.000 de lei către REPER. Astfel, cofondatorul societății Bitdefender a oferit cea mai mare donație primită de un partid politic în ultimii ani. Informația legată de finanțarea pentru partidul reprezentat de Dacian Cioloș a fost publicată în Monitorul Oficial.

Florin Talpeș, ajutor financiar pentru partidul reprezentat de Cioloș

Partidul REPER, reprezentat de europarlamentarul Dacian Cioloș, a primit suma de 600.000 de lei de la Florin Talpeș. Informația a fost publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii trecute. Aceasta a fost făcută publică, în conformitate cu una dintre legile care reglementează transparența finanțării primite de formațiunile politice.

Documentul arată că banii au fost utilizați „pentru activitatea curentă a partidului”. Totodată, datele din Monitorul Oficial arată că suma a fost virată în trei tranșe. Primii bani din partea afaceristului Florin Talpeș au ajuns în conturile REPER în iulie, iar celelalte două tranșe au fost direcționate în lunile octombrie și noiembrie 2023.

Parlamentul European legi contra spălării banilor

Sursa foto: Arhiva EVZ

Alte sume primite și declarate de partidul reprezentat de Cioloș

REPER a primit și declarat, pe parcursul anului trecut, o sumă totală care nu depășește jumătate din fondurile de la Florin Talpeș. Aceasta atinge valoarea de 262.146 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totalul cuprinde 80.715 lei din cotizațiile membrilor, 33.000 de lei de la Adrian Săvel Albu, singurul contributor al formațiunii în 2022 și candidat al partidului la Primăria Sectorului 5.  De asemenea, alți 148.431 lei au fost direcționați Ionuț Vasile Hidan, care activează în domeniul IT și agricultură.

PNL și Dacian Cioloş negociază la Cluj

Dacian Cioloș / Sursă foto: Razvan Valcaneantu/ EVZ

Ce spun reprezentanții partidului despre ajutorul primit de la Florin Talpeș

Conform reprezentanților formațiunii, cofondatorul Bitdefender ar s-ar număra printre cei care cred în misiunea partidului. De altfel, nu ar fi primul ajutor financiar pe care afaceristul l-ar oferi unei formațiuni politice. În trecut, acesta a mai oferit sprijin financiar și lui Nicușor Dan. Banii au fost virați în campaniile acestuia din 2016 și 2020 pentru alegerile la Primăria Generală a Municipiului București.