Evenimentul Zilei > Sport > Florin Prunea vrea să salveze Dinamo. Echipa mai are o singură șansă
Florin Prunea vrea să salveze Dinamo. Echipa mai are o singură șansă

Florin Prunea vrea să salveze Dinamo. Echipa mai are o singură șansă

Președintele de la Dinamo București, Florin Prunea, a venit cu o idee, singura care mai poate salva clubul de la moarte sigură.

Povești cu prinți arabi care ar fi interesați de Dinamo sau vânzarea clubului pe un euro, nu mai sunt crezute de Florin Prunea. Fostul internațional susține că singura soluție, viabilă, este ca echipa să redevină una departamentală, adică să se întoarcă la Ministerul de Interne, de unde să și primească sumele de bani de care are nevoie pentru a face performanță.

Prunea explică că i-a venit această idee în urma unui meci pe care echipa Dinamo București l-a susținut cu cei de la Tunari. „Ieri am jucat un amical cu Tunari. M-am dus cu o zi înainte să văd şi eu cum e terenul. Când am văzut lacăt, uşile închise, nu ştiam pe unde să o iau. Mi-am dat seama ce probleme sunt la Dinamo! Noi nu mai avem nimic. Ne lasă clubul mamă,CS Dinamo, să venim puţin – joacă băieţii, fac o baie şi pleacă. Şi mi-a zis generalul Langa: Echipa asta când nu va mai fi la Ministerul de Interne veţi vedea ce probleme o să aveţi”, a povestit managerul general de la Dinamo.

Prunea mai spune că nu vede nicio problemă ca echipa să primească finanțări publice, și asta pentru că multe echipe din Liga 1, fac asta. „Mai poate fi a Ministerului! Gaz Metan Mediaş nu ia bani de la stat? 95 la sută din echipele româneşti sunt finanţate din bani publici! Dacă echipa nu se întoarce înapoi va fi din ce în ce mai rău! Ar fi o problemă ca 10 milioane de euro să meargă la copii şi juniori pentru Ministerul Apărării sau cel de Interne?Eu cred că nu!”, a fost opinia lui Prunea.