Florin Prunea şi Daniel Prodan s-au înjurat ca la uşa cortului!

Florin Prunea şi Daniel Prodan s-au înjurat ca la uşa cortului!

Cei doi componenţi ai Generaţiei de Aur s-au certat la cuţite, după ce sătmăreanul l-a bârfit pe "eroul de la Cardiff". Foştii internaţionali s-au bălăcărit pe culoarele de la "Casa Fotbalului".

Ruptură în Generaţia de Aur. "Lupii tineri" din fruntea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au ajuns să se sfâşie între ei, după ce, la început, dădeau impresia că formează o echipă omogenă, strâns unită în jurul directorului general Ionuţ Lupescu!

Conform unor martori oculari, Daniel Prodan, actual director sportiv la lotul naţional, şi Florin Prunea, fost director la Departamentul de Relaţii Internaţionale, s-au bălăcărit în public.

Totul a pornit de la faptul că numele lui Florin Prunea a apărut în ancheta DNA având ca obiect dosarul "mită pentru arbitri", implicarea nefiind văzută cu ochi buni la FRF, pe motiv că a şifonat imaginea instituţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce Florin Prunea a fost scos pe uşa din dos de la federaţie, Didi Prodan ar fi început să-l vorbească de rău pe fostul său coleg. "Uite în ce rahat ne-a băgat ăsta!", ar fi bârfit Prodan, făcând trimitere la dosarul în care Prunea are calitatea de învinuit.

"Eroul de la Cardiff" apare în stenogramele procurorilor ca o verigă importantă în relaţia cu anumiţi "fluieraşi". Aflând despre faptul că Prodan îl critica de faţă cu angajaţii FRF, Prunea a dat năvală la "Casa Fotbalului", pentru a-l pune la punct pe fostul fundaş.

Între cei doi a izbucnit un scandal care a uluit asistenţa. "Şi-au spus cuvinte grele. S-au înjurat ca la uşa cortului!", a relatat pentru EVZ o sursă federală.

"În engleză ştii să spui doar «Thank you»!"

Prodan a avut ieri o reacţie stranie. A negat incidentul, dar n-a făcut-o într-un mod prea convingător: "Nu cred că a fost ceva! Cel puţin, din partea mea nu este nicio problemă. Vorbesc cu Prunea, ne întâlnim la fotbal...". Nici Prunea nu recunoaşte incidentul.

"Nu este adevărat. Hai să vorbim despre lucruri serioase", a "pasat" subiectul oficialul de la Dinamo, angajat în prezent la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare pentru a fi tampon la impresarul Ioan Becali.

Deşi certat cu Prodan, conducătorul "câinilor" nu doreşte să pună paie pe foc şi nici să lanseze pe piaţă ideea că între "lupii tineri" a intrat zâzania, fiindcă astfel de certuri n-ar face decât să-i bucure pe rivali, în frunte cu Ioan Becali şi protejatul acestuia, Gică Popescu.

"Hai, dă-i călcâie la palton!", i-ar fi cerut, la un moment dat, în timpul disputei, Prodan lui Prunea, preluând o expresie des utilizată de fostul portar. La rându-i, Prunea i-ar fi reproşat sătmăreanului că arde gazul degeaba la federaţie: "Tu vorbeşti, mă, care nu faci nimic toată ziua? Doar pui în pahare! Ai stat doi ani în Marea Britanie şi ştii să spui în engleză doar «Thank you»!".

TABLOU DE FAMILIE

Găştile care compun Generaţia de Aur a fotbalului românesc

Având de partea sa rezultate excepţionale, culminând cu locul cinci obţinut la Cupa Mondială din 1994, Generaţiei de Aur i-a plăcut să pozeze într-o mare şi frumoasă familie. Unitatea de monolit a ţinut însă doar în perioada de glorie a tricolorilor şi a existat numai sub forma coeziunii pe teren. După ce jucătorii s-au retras din activitate, amiciţia dintre ei s-a făcut ţăndări.

Spre exemplu, Gică Hagi are gaşca lui, cu Gică Popescu şi cu Dan Petrescu, în vreme ce Ionuţ Lupescu conduce "grupul Dinamo", fiind prieten la cataramă cu Florin Răducioiu şi cu Florin Prunea.

Popescu şi Lupescu şi-au dorit amândoi să ajungă în structurile de conducere ale FRF, concurând în tabere diferite pentru a-l da jos pe Mircea Sandu. Lupescu a făcut parte, iniţial, din tabăra disidenţilor, alături de "geamănul" Prunea.

După ce i-a fost respinsă candidatura la şefia FRF, "Neamţul" a "întors armele": s-a dat de partea "Naşului", primind la schimb câteva posturi călduţe, pe care au fost cooptaţi Belodedici şi Prodan.