Evenimentul Zilei > Economie > Florin Cîțu anunță dezastrul la Finanțe: „Toate temerile au fost confirmate”
Florin Cîțu anunță dezastrul la Finanțe: „Toate temerile au fost confirmate”

Florin Cîțu anunță dezastrul la Finanțe: „Toate temerile au fost confirmate”

Florin Cîțu anunță vești proaste. Ministrul PNL spune că cel mai probabil, rectificarea bugetară din noiembrie va fi una negativă.

Florin Cîțu spune că a găsit o gaură în buget de aproximativ 20 de miliarde de lei, deci cel mai probabil, rectificarea bugetară va fi negativă.

„Ca o concluzie generală, toate temerile au fost confirmate. Programarea trimestrială pentru venituri arată că veniturile bugetare trebuiau să fie 249 miliarde. După 9 luni de zile, sunt la 228, mai putin cu 20 de miliarde. Asta e ce era programat și ce s a reușit. Am tot spus că veniturile au fost supraestimate, acum avem și dovada publică”, a declarat Florin Cîțu pentru Realitatea.

„Ca principiu, ca să ai o rectificare pozitivă ar trebui să ai încasări mai mari decât cele estimate sau să ai un deficit mai mic ca cel estimat. După 9 luni nu avem această situație. Vom vedea cum va iesi această rectificare, depinde și de estimarea comisiei de prognoză… Dacă veniturile sunt mai mari decât cele estimate, rectificarea va fi pozitiva, dacă nu, nu”, a completat noul ministru de Finanțe.