Evenimentul Zilei > Sport > Florin Andone revine pe teren, după o pauză de 256 de zile
Florin Andone revine pe teren, după o pauză de 256 de zile

Florin Andone revine pe teren, după o pauză de 256 de zile

Florin Andone a participat ieri, pentru prima dată în acest an, la antrenamentele colective ale formaţiei din Premier League, Brighton & Hove Albion.

Accidentat în luna iunie a lui 2020, perioadă în care se afla încă, sub formă de împrumut, la turcii de la Galatasaray Istanbul, internaţionalul român a stat pe tuşă nu mai puţin de 256 de zile. Deşi a început să se pregătească separat încă din decembrie, Florin Andone nu a putut să ia parte, alături de coechipierii săi, decât ieri, la antrenamentele conduse de tehnicianul Graham Potter.

Încântat de revenirea pe teren, atacantul în vârstă de 27 de ani şi-a anunţat imediat fanii pe reţelele de socializare. „Sunt înapoi la antrenamentele celor de la Brighton & Hove Albion” a scris fotbalistul român, pe contul său de Twitter.

După intervenţia chirurgicală prin care a fost nevoit să treacă, în urma rupturii de ligamente încrucişate suferite la genunchiul drept, Andone s-a întors în Anglia şi se va afla sub angajament cu alb – albaştrii de pe „Falmer Stadium” până la sfârşitul sezonului 2022 – 2023.

14 iunie 2020, ultimul meci oficial al lui Andone

Ultima apariţie a jucătorului crescut în pepiniera grupării spaniole CD Castellon într-un meci oficial s-a înregistrat pe data de 14 iunie, în tricoul lui Galatasaray. Andone a rezistat atunci mai puţin de jumătate de oră în confruntarea din deplasarea de pe terenul actualei echipe a lui Marius Şumudică, Rizespor.

Transferat la Brighton & Hove Albion, în 2018, vârful de 1,82 metri a reuşit să strângă treizeci de apariţii în trupa din Marea Britanie, fiind, pentru mult timp, accidentat. Andone şi-a trecut, de asemenea, în palmares şase goluri pentru englezi, cinci în sezonul de debut şi încă unul în următoarea ediţie de Premier League.

În cele aproape zece luni petrecute în curtea formaţiei de pe Bosfor, Galatasaray, fotbalistul orgininar din judeţul Botoşani a fost aruncat în luptă, de antrenorul principal Fatih Terim, doar de nouă ori, în disputele din campionatul intern. Andone a evoluat pentru trupa „Cim Bom Bom” şi în trei dueluri din Champions League, fară a-şi a trece însă niciodată numele pe lista marcatorilor.