Evenimentul Zilei > Sport > Florin Andone nu mai are mult de aşteptat până la redebutul în Premier League: „Va avea parte şi de minute”
Florin Andone nu mai are mult de aşteptat până la redebutul în Premier League: „Va avea parte şi de minute”

Florin Andone nu mai are mult de aşteptat până la redebutul în Premier League: „Va avea parte şi de minute”

Revenit la antrenamentele prim - divizionarei engleze Brighton & Hove Albion, după o pauză lungă, de nu mai puţin de 256 de zile, atacantul originar din judeţul Botoşani se pregăteşte de redebutul în Premier League. 

Florin Andone, proaspăt recuperat în urma unei intervenţii chirurgicale cauzate de o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, se antrenează cot la cot cu colegii săi de la sfârşitul lunii februarie. 

Antrenorul principal al grupării de pe „Falmer Stadium”, Graham Potter, e mulţumit de modul în care a decurs recuperarea vârfului din România. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani promite, de asemenea, că îl va lua în calcul pe Andone în următoarele etape din Premier League şi îi va oferi, în curând, şansa de a intra pe teren câteva minute.

„Ne bucurăm că Andone s-a întors la antrenamente echipei, pentru că a trecut printr-o perioadă lungă de recuperare şi a muncit din greu pentru a reveni. Oamenii din staff-ul medical au făcut o treabă minunată cu el. Acum trebuie să se pregătească bine şi, probabil, va avea parte şi de minute în Premier League” a fost mesajul încurajator al lui Potter pentru Florin Andone.

Potter nu vrea să rişte nimic

Antrenorul britanicilor nu vrea să se grăbească însă şi să îl forţeze mult prea devreme pe Andone. Potter atenţionează că mai e încă nevoie de mult timp până când jucătorul din ţara noastră va fi la capacitate maximă din punct de vedere medical.

„Ne aşteptăm ca Andone să poată să evolueze după pauza prilejuită de meciurile internaţionale. Va depinde foarte mult de modul în care el se va simţi în săptămânile următoare. Nu cred că este departe de revenire, dar a lipsit mult timp şi e necesar să avem mare grijă” a explicat tehnicianul formaţiei clasate pe locul 17 în campionatul englez, primul deasupra liniei roşii a retrogradării.

Ultima apariţie pe gazon a fotbalistului crescut în pepiniera clubului spaniol CD Castellon, într-un meci oficial, s-a înregistrat pe data de 14 iunie 2020. Andone nu a rezistat atunci nici jumătate de oră în duelul lui Galatasary din deplasarea de pe terenul fostei echipe a lui Marius Şumudică, Rizespor.