Rectorul Universității din Timișoara, despre COLABORAREA cu fostul șef din SRI:„ Florian Coldea va fi PLĂTIT CU ORA”
Editura Evenimentul si Capital

Rectorul Universității din Timișoara, despre COLABORAREA cu fostul șef din SRI:„ Florian Coldea va fi PLĂTIT CU ORA”

Autor: | | 1 Comentarii | 548 Vizualizari

Marilen Pirtea, deputat liberal și rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a oferit, luni, câteva explicații cu privire la colaborarea cu fostul șef din SRI, Florian Coldea, ce urmează să predea cursuri la instituția de învăţământ superior timişoreană.

Întrebat cum vede acest lucru, rectorul a spus că toţi cei care au experienţă în domeniul securităţii şi au calitatea legală de a preda sunt bine veniţi.

„Universitatea de Vest din Timişoara are un program de studii în securitate, înfiinţat în acest an, la care ne dorim să ţină prelegeri, cursuri, conferinţe specialişti ai domeniului. Timişoara fiind o zonă cross border la graniţa cu Ungaria, Serbia, cred că aceste concepte de securitate în general, economic, energetică, cyber security, sunt foarte importante pentru studenţi, pentru populaţie, de aceea cred că toţi cei care deţin un bagaj de cunoştinţe, de abilităţi, experienţă în acest domeniu şi au calitatea legală de a susţine astfel de cursuri sunt bine veniţi în cadrul acestor programe”, a precizat Pirtea, la Parlament. El a spus că procedura legală este respectată în acest caz. „Facultatea care gestionează programul de studii a întreprins aceste demersuri, Senatul Universităţii trebuie să aprobe toţi colaboratorii care sunt în regim de plată cu ora sau în diferite moduri de colaborare cu universitatea”, a explicat Pirtea.

Întrebat dacă este moral ca Florian Coldea să predea cursuri în contextul în care a fost trecut în rezervă ca urmare a unor suspiciuni, Pirtea a răspuns: „Noi nu discutăm alte aspecte ale dlui Coldea, ci doar experienţa domniei sale de a putea disemina studenţilor o serie de informaţii şi din experienţa pe care o are legată de domeniul de securitate. (...) Problema noastră ca universitate este aceea de a asigura studenţilor un bagaj de cunoştinţe reale, dintr-o anumită experienţă a cadrelor didactice şi cred că aceste speculaţii de presă nu fac obiectul prezenţei temporare şi în anumite momente şi module ale dlui Coldea în acest program de studiu" a mai spus acesta, potrivit Știri pe Surse. Marilen Pirtea a menţionat că Florian Coldea va fi plătit cu ora.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate