Flash extern

Flash extern

Stiri pe scurt.

Pretul petrolului continua sa scada

Cotatia petrolului a scazut cu aproape 10% in aceasta saptamana si s-a plasat ieri sub 56 dolari pe baril, pe fondul vremii favorabile si a majorarii stocurilor de combustibili in SUA. 

Temperaturile relativ ridicate din regiunea de nord-est a Statelor Unite, cea mai mare piata a pacurii la nivel mondial, au condus la diminuarea cererii pentru acest combustibil si la scaderea pretului pana la valoarea minima a ultimelor 18 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de alta parte, specialistii apreciaza ca este prea devreme pentru a declara ca evolutia ascendenta a pretului petrolului, inceputa in 2002, s-a incheiat.

Carrefour, protejat in Slovacia

Autoritatile slovace de reglementare a concurentei au interzis retailerului britanic Tesco sa achizitioneze magazinele detinute de grupul francez Carrefour in Slovacia, motivand ca o astfel de tranzactie ar afecta concurenta.

Tesco a obtinut aprobarea Comisiei Europene, in decembrie 2005, pentru preluarea activelor Carrefour din Cehia. In cazul preluarii magazinelor Carrefour, Tesco si-ar consolida pozitia dominanta detinuta pe piata si nu ar avea concurenta relevanta, potrivit autoritatilor slovace.

Mercedes creste pe masini de teren

Cererea puternica pentru masinile de teren a determinat cresterea vanzarii de vehicule ale Mercedes Car Group, filiala producatoare de masini de lux a DaimlerChrysler AG, cu 3,2%, pana la 1,26 de milioane de unitati in 2006.

Constructorul americano-german a inregistrat o crestere de 6,5%, pana la un record de 1,15 milioane de unitati anul trecut, in timp ce livrarile pentru modelele spatioase au crescut cu 86a. Aceasta majorare a compensat scaderea cu 17,5% a vanzarilor pentru modelul de marime medie C-Class.