Evenimentul Zilei > International > Flagrant. Polițiști prinși cerând bani de la un drogat
Flagrant. Polițiști prinși cerând bani de la un drogat

Flagrant. Polițiști prinși cerând bani de la un drogat

Doi poliţişti au fost reținuți pentru că în loc să aplice legea au cerut bani de la un tânăr pe care l-au prins drogat la volanul mașinii sale, în trafic.

Este vorba de doi oameni ai legii din orașul Sângerei (Sîngerei) din Republica Moldova. Aceștia au fost reţinuţi în flagrant pentru corupere pasivă.

Cei doi sunt bănuiţi că ar fi pretins de la denunţător suma de 6.000 de lei. Denunțătorul este un bărbat care a fost surprins drogat la volan.

Fără să stea mult pe gânduri, polițiștii i-au solicitat 6,000 de lei sub pretextul adoptării unei decizii favorabile, pe materialele aflate în procedura de examinare, referitor la conducerea unităţii de transport sub influenţa substanţelor narcotice, transmit oamenii legii.

Unul dintre polițiști este specialist în documentarea accidentelor rutiere, iar celălalt ofiţer de investigaţii.

Pe numele bănuiţilor a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 10 ani închisoare cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 de lei și cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.
Sursa: Unimedia

Sursa foto. IPN Simbol