Potrivit autorităţilor, banii erau puşi printre documentele documentele depuse pentru acordarea unor bilete de tratament.

„În fapt, la data de 08.08.2019, la I.P.J. Alba – S.I.C.E. a fost înregistrat denunţul unei angajate a Casei Judeţene de Pensii Alba care a sesizat faptul că un cetăţean, cu ocazia depunerii unei solicitări privind acordarea unor bilete de tratament, a oferit acesteia suma de 100 lei.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită. La data de 12.08.2019, ofiţerii S.J.A. Alba au fost delegaţi de procurorul de caz pentru efectuarea mai multor acte procedurale penale. Cu ocazia prinderii în flagrant, bărbatul a recunoscut faptul că a dat suma de 100 lei funcţionarei de la ghişeu pentru a-i fi repartizat un bilet de tratament”, precizează reprezentanţii Serviciului Anticorupţie Alba.

Potrivit legislaţiei în vigoare, bărbatul care a dat mita a fost  condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru cercetări, potrivit ziarulunirea.ro