Evenimentul Zilei > Justitie > FLAGRANT. Avocată prinsă de DNA în timp ce încasa 12.000 de lei MITĂ de la un client
FLAGRANT. Avocată prinsă de DNA în timp ce încasa 12.000 de lei MITĂ de la un client

FLAGRANT. Avocată prinsă de DNA în timp ce încasa 12.000 de lei MITĂ de la un client

O avocată din cadrul Baroului București care profesa în Timișoara a fost reținută azi de procurorii DNA din orașul de pe Bega. Ea pretindea bani de la clienții ei pentru a mitui magistrații. Magistratul a fost prins luni în flagrant.

Avocatul Ramona Elena Joldes își convingea clienții să îi dea diverse sume de bani, deloc mici, pentru a-i mitui pe magistrații care le judecau diverse dosare penale sau civile. Ultimul client însă a reclamat-o la DNA. Luni, procurorii au realizat un flagrant, chiar în momentul în care avocata s-a întâlnit cu clientul şi a primit de la acesta suma de 12.000 lei. Potrivit celor spuse de avocată clientului său, banii ar fi trebuit să ajungă la preşedintele Judecătoriei Timişoara care ar fi urmat să distribuie banii mai departe, pentru ca dosarul să îi fie soluționat favorabil mituitorului. Surse din rândul investigatorilor susțin că era pentru a treia oară când avocata încasa bani de la acest client, înainte primind câte 1.000 de lei. De asemenea, sursele noastre confirmă faptul că avocata a pretins bani și de la alți clineți, cu promisiunea că rezolvă diverse spețe în instanț, banii fiind prentru judecători. În fapt banii erau utilizați în interes personal.

Flagrantul de astăzi a fost realizat la o berărie aflată peste drum de Palatul Dicasterial. Anchetatorii au traversat cu ea strada şi au dus-o pentru audieri la sediul DNA Timişoara. Când a fost reținută, avocata a susținut “nu ştiu dacă a fost o greşeală a DNA sau a altcuiva” și că, de fapt, banii primiți luni, reprezentau un împrumut. Pe numele Ramonei Elena Joldes a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Cercetările în acest caz urmeazză însă să fie extinse și la alte persoane păgubite, care i-au dat avocatei sume de bani pentru soluționarea dosarelor lor penale sau civile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul informativ și tehnic al specialiștilor din cadrul SRI Timiș.
 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: