Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Avocată din Baroul București, prinsă în flagrant în timp ce lua mită | GALERIE FOTO

14-04/avocat01jpg-465x390
Autor: | | 11 Comentarii | 11151 Vizualizari


Vezi galeria foto:

O avocată din cadrul Baroului București, care profesa în Timișoara, a fost reținută ieri de procurorii DNA în timp ce primea mită de la un client căruia îi promisese că va interveni pe lângă judecători pentru o sentință favorabilă. Avocata va fi dusă astăzi în fața magistraților, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 2. Avocata Ramona Elena Joldes va petrece următoarea lună în arest. Completul de judecată de la Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea preventivă a acesteia. Ea este acuzată de trafic de influență.

UPDATE 1. În ordonanţa de reţinere se arată că în cauză există probe din care rezultă că, Joldes Ramona-Elena, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, în perioada martie 2013 - aprilie 2014, a pretins unui denunţător suma totală de 16.500 lei, promiţând că, prin influenţele care le are asupra unor judecători şi procurori învestiţi cu judecarea ori soluţionarea cauzelor civile şi penale pe care denunţătorul le are pe rolul instanţelor de judecată ori al parchetelor din Timiş, în schimbul sumelor de bani pe care le va remite acestora, va interveni în scopul soluţionării lor favorabile.

”În fapt, începând din anul 2008, persoana denunţătoare din prezenta cauză a formulat şi exercitat mai multe plângeri penale şi acţiuni civile care au fost concepute şi depuse la momentul respectiv de către avocata Ramona Elena Joldes. În cursul anului următor, respectiv în 2009, aceasta i-a spus clientului său că adversarii din procese câştigă litigiile pe motiv că reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzelor. În acest sens, avocata i-a sugerat clientului său că acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise „bune practici” în justiţie. Sugestia inculpatei nu a fost urmată la acel moment de o pretindere efectivă şi de remiteri a unor foloase, astfel că, până în lunile februarie – martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii. Începând însă cu lunile februarie – martie 2013, inculpata Ramona Elena Joldes a început să-l contacteze telefonic în mod insistent pe denunţător, solicitându-i să se întâlnească pentru a discuta despre situaţia dosarelor aflate în curs de soluţionare la diferite organe judiciare, penale ori civile. Cu ocazia acelor întâlniri solicitate de către inculpată, aceasta i-a cerut să-i remită sume de bani pe care ulterior să le predea procurorilor şi judecătorilor învestiţi cu soluţionarea cauzelor, fără ca, în cadrul acelor întâlniri, să poată preciza cuantumul exact al banilor pe care urma să îi preda fiecăruia dintre magistraţii la care a făcut referire. La data de 13 mai 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a pretins de la denunţător suma de 16.500 lei”, transmit anchetatorii DNA Timișoara.

Concret, avocata pretindea suma de bani pentru soluţionarea în interesul denunţătorului a două dosare civile aflate pe rolul Judecătoriei Timişoara, respectiv a două dosare penale dintre care unul aflat spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi altul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Pe 19 martie şi pe 7 aprilie, anul acesta, denunțătprul i-a dat câte 1.000 de lei. Ca să îi câștige încrederea, avocata i-a explicat că judecătorii şi procurorii la care a făcut referire anterior, precum şi un poliţist, sunt prieteni şi apropiaţi ai săi, unii chiar foşti colegi și că ei o ghidează în ce privește demersurile care trebuie făcute pentru a nu fi create suspiciuni cu privire la soluţionarea dosarelor. ”Inculpata a confirmat faptul că suma de 1.000 lei primită în data de 19 martie 2014 ar fi remis-o unui judecător care, ulterior, ar fi predat-o personal procurorilor care ar avea în instrumentare dosarele penale, precum şi faptul că ar fi avansat din fonduri proprii suma de 1.500 lei, pe care ar fi remis-o, de asemenea aceluiași judecător, pentru ca apoi să fie predaţi aceloraşi procurori”, se mai arată în ordonanța de reținere. Ieri, avocata urma să primească banii pentru mituirea magistraților din cauzele civile ale clientului său. Ea a fost prinsă în flagrant, imediat după încasarea celor 12.000 de lei.

LIVE BLOG la Franta - Romania. Varianta soc pentru Halep. Anuntul din aceasta seara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI