Fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, este anchetat de trei unități teritoriale ale Ministerului Public. Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu au transmis, la solicitarea ziarului „România liberă”, că investighează faptele penale ale falsului avocat Alexandru Ion-Tudoran. Alexandru Ion-Tudoran profesează de ani ca avocat fără a deține, legal, această calitate.

Deși nu este și nu a fost vreodată membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, fiul magistratului Ion-Tudoran a îmbracat roba de avocat și a pledat în fața judecătorilor, transmite newstrack.ro.
Șocant este că nici o instanță, deși există obligația de a verifica acest aspect, nu a consultat Tabloul Avocaților pentru a constata dacă Alexandru Ion-Tudoran figurează în registrul Baroului București sau al UNBR.

Pentru a induce în eroare clienții și judecătorii, Alexandru Ion-Tudoran a folosit la instanțele de judecată împuterniciri falsificate grosolan, editate de-a valma în română și spaniolă, dar și chitanțe fără nici un element de securizare fiscală, cumpărate la colț de stradă, precizează sursa citată. Alexandru Ion – Tudoran a folosit, de cel puțin 3-4 ani, aceeași împuternicire avocațială falsificată, cu aceeași serie, pretins a fi emisă de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid. Deși știa că fiul lui nu este avocat cu drept de a profesa, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran l-a desemnat ca apărător într-o cauză de contencios judecată în dosarul 1307/120/2016 la Tribunalul Dâmbovița.

Oficialii Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) au susținut și confirmat faptul că Alexandru Ion-Tudoran nu a avut vreodată dreptul de a profesa în România. Atât UNBR, cât și Baroul București au furnizat răspunsuri cât de poate de concludente: fiul judecătorului Ion-Tudoran a îmbrăcat fără drept roba de avocat și s-a prezentat în fața instanțelor.