Evenimentul Zilei > Politica > Firea REVINE cu FORȚE PROASPETE. Mesajul dur pentru EXECUTIV „ Auzeam că economia DUDUIE!”
Firea REVINE cu FORȚE PROASPETE. Mesajul dur pentru EXECUTIV „ Auzeam că economia DUDUIE!”

Firea REVINE cu FORȚE PROASPETE. Mesajul dur pentru EXECUTIV „ Auzeam că economia DUDUIE!”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, lansează un avertismet dur către Guvern cu privire la bugetul pe anul acesta. Firea atrage atenția asupra faptului că nu mai puțin de 25% din veniturile de la bugetul național provin din taxele și investițiile din Capitală și că suma alocată an de an de guvern este mult prea mică.

„Suntem destul de bine organizați primarii de municipii colaborăm foarte bine și profesional și uman. Într -adevăr, domnul președinte Robert Negoiță a făcut demersuri de mai mult timp, cerând întâlniri cu cei care fac schița de buget, ca să nu existe situații precum cea de azi când aflăm că proiectul e finalizat și va fi pus în discuție. Haideți să spunem că a fost sărbătoare și că au fost zile libere și că a fost vorba de bună – credință și se va ține cont și de opinia primarilor în realizarea bugetului” .

Municipiul București contribuie cu 25% la bugetul național și din acești bani se întoarce foarte puțin la bucureșteni, asta este o foarte mare nedreptate. (…) Auzim seară de seară la televizor că economia duduie, pai, dacă duduie, de ce trebuie să tăiem de la investiții?", a declarat Gabriela Firea.

Cu puțin timp în urmă, ministrul Finațelor Publice, Orlando Teodorovici a declarat că bugetul pentru anul acesta este finalizate și va fi pus pe site-ul Ministerului în această după-amaiză.