Primarul Capitalei i-a atras atenția lui Ponta că l-a susținut, iar acest comportament nu este deloc pe placul ei, având în vedere că au un trecut împreună.  ”Nu a fost în intenția mea de a declanșa un tsunami. Nu-i voi răspunde domnului Ponta cu aceeași monedă, ironizându-l sau comparându-l cu alți oameni politici. Îi aduc aminte că am fost unul dintre colaboratorii săi cei mai fideli, cei mai apropiați.

E păcat că a ajuns să pună semnul egal între mine și fostul președinte. Eu am spus că toate solicitările Primăriei Capitalei, care se află în programul de guvernare, nu sunt luate în seamă. Îmi pare rău că nu toți colegii noștri cunosc ce am promis în campanie, în programul de guvernare locală. Dacă Ponta s-a supărat pe mine că am spus care e relația dintre Primăria București și primăriile de sector și guvern, îmi pare rău. El vrea să lovească în Liviu Dragnea prin mine.”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Ce a spus Ponta…

În cursul zilei de luni,  Victor Ponta a intervenit să-l apere pe prim-ministrul Sorin Grindeanu în fața atacurilor declanșate în tandem de liderul PSD Liviu Dragnea și primarul Capitalei, Gabriela Firea.  Dragnea l-a acuzat pe Grindeanu că România nu are o creștere economică suficient de rapidă, motiv pentru care trebuie luată în vedere o remaniere, iar Gabriela Firea a spus că era mai bine pe vremea tehnocraților.

"Schimbarea Guvernului "Grindeanu" este urgenta noastra in acesta vara ? Este ceea ce isi doresc cei care au votat in Decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD? Sau parlamentarii care sustin majoritatea guvernamentala? Eu am votat in Decembrie cu PSD, sunt (inca) membru al Partidului si ca deputat am votat mereu pentru sustinerea proiectelor acestui Guvern – sa inteleg ca pana acum am gresit?!?!", a scris Ponta pe Facebook.

"Eeram in Guvernul PSD condus de Adrian Nastase in perioada 2001-2004 cand Primar General al Bucurestiului era Traian Basescu – imi amintesc ca tot ce nu era el in stare sa faca la Primarie Basescu dadea vina pe Guvern / iar in 2004 s-a jurat ca vrea sa ramana Primar "sa isi termine proiectele" dar a candidat la Prezidentiale si ati vazut ce bine ne-a fost! Sa inteleg acum in 2017 ca ce facea Basescu era bine?", a mai scris el, cu trimitere la criticile pe care i le-a adus Firea lui Grindeanu.