”Este și normal ca domnul Liviu Dragnea să facă această evaluare a miniștrilor, dacă nu am face această analiză ar fi o bilă neagră, pentru că ar însemna că ne-a interesat doar în campanie să vorbim despre programul de guvernare. O astfel de analiză este necesară și ea nu se face doar de dragul de a se face.

Ați văzut câte i se întâmplă în ultima perioadă domnului Dragnea, pentru că nu este ușor să fi liderul celui mai apreciat partid din România. Nu este ușor și există aceste riscuri.

Orice am spune noi, ceilalți membri ai conducerii PSD, ai Comitetului Executiv ar fi nepoliticos față de președinte. Întotdeauna și la cum îl cunosc pe Liviu Dragnea, nu cred că va face rabat de la calitate. Nu cred că va lăsa pe mâine ce poate să facă azi, iar dacă în anumite domenii nu s-a respectat programul de guvernare sau a fost întârziat, este puțin probabil ca acel ministru să mai rămână acolo. Ca la o echipă de fotbal, fiecare membru al echipei este foarte important, rezultatul final depinde de fiecare în parte. Nu se poate ca două, trei vârfuri de lance să muncească de dimineața până noaptea târziu și alții să nu facă același lucru.

Oricât de mult s-ar strădui un coordonator de echipă să găsească rolul unui jucător, până la urmă antrenorul este cel care plătește. Pentru  a reveni în tabloul politic, dacă un ministru nu performează sau dacă niște miniștri

Premierul este unul asumat politic și prin urmare răspunde politic, dacă lucrurile nu merg așa cum ne-am asumat.  Privesc și eu cu atenție și puțină îngrijorare faptul că domnul președinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu dumnealui ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu președintele partidului, în condițiile în care avem un program de guvernare asumat politic”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.