Evenimentul Zilei > Politica > Firea a făcut ANUNȚUL. Ce va face în privința VIOLENȚELOR din Primăria Capitalei
Firea a făcut ANUNȚUL. Ce va face în privința VIOLENȚELOR din Primăria Capitalei

Firea a făcut ANUNȚUL. Ce va face în privința VIOLENȚELOR din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, la Antena 3, că va solicita informaţii de la instituţii în legătură cu violenţele din Primăria Capitalei.

„Potrivit statutului pe care îl am, posed certificat ORNISS, primesc informaţii clasificate ca secret de serviciu. Bineînţeles nu pot fi devoalate, împărtăşite nici măcar cunoştinţelor (…). În legătură cu aceste violenţe şi cu pericolul în care s-ar afla instituţia Primăriei, a primarului şi a Consiliului general, nu am primit niciun fel de informaţii, dar vă anunţ în premieră că voi solicita, pentru că eu consider de acum că nu mai este o glumă, nu mai este doar un aspect al democraţiei noastre originale, ci chiar putem să ajungem la lucruri serioase”, a răspuns Gabriela Firea, întrebată dacă a primit informaţii de la servicii.

Potrivit Gabrielei Firea, scandalul din Primărie, făcut de reprezentanţi ai ONG-urilor OPTAR, Preţuieşte Viaţa şi Asociaţia Prelungirea Ghencea, precum şi de către consilieri de la USR, „a fost o acţiune concertată, organizată şi a avut o strategie în spate”.

„Am predat poliţiei camerele de luat vederi şi se va vedea că, în momentul în care preşedintele de şedinţă, văzând ambuscada şi starea nepotrivită desfăşurării şedinţei, eu m-am ridicat în picioare, am vrut să mă retrag, iar tot acest grup violent şi agresiv s-a îndreptat către mine. Deci eu eram cea vizată. Se dorea, probabil, linşarea primarului general pentru că s-au îndreptat către mine. Dar, mă rog, au fost împiedicaţi să ajungă în proximitatea mea. Şi eu îmi pun întrebarea: Mai pot să vin la serviciu? Să-mi desfăşor activitatea conform legii? Sau trebuie să umblu cu SPP, cu bodyguarzi să mă apere de trei ONG-uri, finanţate de Soros”, a adăugat Gabriela Firea.

Ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) s-a lăsat cu scandal. Mai mulți oameni au forțat ușa sălii, nemulțumiți că nu sunt lăsați să participe la şedinţă, deși legea le dă acest drept. S-a ajuns la o adevărată încăierare între aceștia și polițiștii locali, iar un echipaj SMURD a fost adus la fața locului. Oamenii s-au adunat în fața Primăriei înainte de începerea ședinței și le-au spus paznicilor că au completat cererile de participare, dar tot nu au fost lăsați să intre. Scandalul a luat amploare, în contextul în care au apărut informații potrivit cărora Gabriela Firea aduce apropiați ai PSD pentru a ocupa locurile la ședințe și le transmite bucureștenilor că nu pot veni, deoarece toate locurile sunt ocupate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: