Filmul ne dezvăluie momentul în care a fost creat Facebook, cel mai revoluţionar fenomen informatic de socializare de la începutul acestui secol – prin perspectiva oamenilor care pretind, fiecare în parte, că ei sunt inventatorii.

Personajele poveştii sunt Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg, dreapta), strălucitul student de la Harvard care a conceput website-ul ce părea să redefinească peste noapte relaţiile dintre oameni; Eduardo Saverin, pe vremuri cel mai bun prieten al lui Zuckerberg, care a asigurat finanţarea de început a tinerei lor firme; fondatorul Napster, Sean Parker (Justin Timberlake), cel care a pus Facebook-ul în braţele investitorilor din Silicon Valley; şi gemenii Winklevoss, colegii de la Harvard, care au susţinut că Zuckerberg le-a furat ideea şi l-au dat în judecată pentru paternitatea ei.

Pelicula, recompensată cu trei Premii Oscar şi patru Globuri de aur, prezintă diverse versiuni asupra dezvoltării Facebook, bazându-se în primul rând pe perspectiva lui Eduardo Saverin.

HBO – 23.20
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/N5x3CW7O5O4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>