Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: The Night of the Iguana
FILMUL EVZ: The Night of the Iguana

FILMUL EVZ: The Night of the Iguana

Richard Burton oferă un recital actoricesc de excepţie în rolul unui om chinuit de frământări.

Una dintre cele mai fidele ecranizări ale piesei omonime a lui Tennessee Williams, filmul a fost nominalizat la patru categorii ale Premiului Oscar, tot atâtea ale Globului de Aur şi una la Premiul BAFTA.

Reverendul T. Lawrence Shannon (Richard Burton) a fost excomunicat din Biserică pentru comportamentul scandalos. Se vede nevoit să-şi câştige existenţa ca ghid turistic şi, astfel, ajunge în compania unui grup de profesoare baptiste pe care le duce într-o excursie în Mexic. Pe drum, Shannon este constant acuzat de conducătoarea grupului, Judith Fellows, că încearcă să o seducă pe tânăra şi provocatoarea Charlotte.

Iritat de atmosfera creată, bărbatul preia conducerea autobuzului pe care-l opreşte, după o cursă nebună, la hotelul unei vechi prietene, Maxine Faulk (Ava Gardner). Vorbăreaţă şi întreprinzătoare, femeia încearcă să fie o gazdă bună pentru grupul sosit pe nepusă- masă. În scurt timp, li se mai alătură încă doi turişti – pictoriţa Hannah Jelkes (Deborah Kerr) şi bunicul ei, un venerabil poet. După plecarea profesoarelor, Shannon este cuprins de disperare, pus faţă în faţă cu nereuşitele sale de-o viaţă.

Noaptea care urmează se dovedeşte plină de demoni pe care prezenţa discretă şi plină de curaj a pictoriţei Hannah reuşeşte să-i alunge.

16.30 – PRO CINEMA

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4gmTRvGW8PM?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4gmTRvGW8PM?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: