Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: The French Lieutant’s Woman
FILMUL EVZ: The French Lieutant’s Woman

FILMUL EVZ: The French Lieutant’s Woman

Ecranizare după romanul lui John Fowles, "Logodnica locotenentului francez" spune, în paralel, două poveşti de dragoste.

Drama se petrecere pe fundalul realizării unui film a cărui acţiune este plasată în Anglia secolului al XIX-lea. Gentlemanul Charles Smithson (Jeremy Irons), un om de ştiinţă logodit, se pregăteşte de nuntă. Dar planurile lui sunt date peste cap atunci când se îndrăgosteşte de tânăra Sarah Woodruff (Meryl Streep), o fostă guvernantă, ostracizată de comunitate din cauza unei aventuri toride cu un ofiţer francez.

Melancolia tinerei o determină, în cele din urmă, să-l părăsească după o scurtă, dar foarte pasională, aventură amoroasă.

Peste ani, în vremurile moderne, Anna (Meryl Streep) şi Mike (Jeremy Irons), actorii care joacă rolurile lui Sarah şi Charles, se află într-o relaţie paralelă cu filmările la pelicula în care joacă amândoi rolurile principale.

Pentru interpretarea impecabilă a celor două personaje, Meryl Streep a câştigat un Glob de aur, un Premiu BAFTA şi a fost nominalizată la Oscar. Romanul lui Fowles are un final triplu, din care cititorii şi-l pot alege pe cel preferat.

21.35 – TVR 1
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/DERhkmNXONI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News