FILMUL EVZ. O logodnă foarte lungă | VIDEO

FILMUL EVZ. O logodnă foarte lungă | VIDEO

DIGI FILM - 20.00 "Un long dimanche de fiancailles", Franţa - 2004. Mathilde încearcă să afle ce s-a întâmplat cu iubitul ei dispărut în Primul Război Mondial.

Filmul regizorului Jean-Pierre Jeunet reuşeşte să combine momente de umor cu o poveste de dragoste deprimantă.

Mathilde (Audrey Tautou) este o tânără care află că logodnicul ei a fost judecat de Curtea Marţială şi trimis în "ţinutul nimănui", francezii lăsându-l pe tânăr să fie ucis de germani. Acelaşi lucru s-a întâmplat altor patru soldaţi acuzaţi că sau rănit intenţionat pentru a scăpa din armată.

Cei cinci sunt consideraţi morţi, dar frumoasa Mathilde, o tânără care abia a supravieţuit în copilărie poliomielitei, pleacă într-o călătorie greoaie pentru a afla ce s-a întâmplat în realitate cu iubitul ei, Manech. Astfel, poveştile celor cinci soldaţi ne sunt dezvăluit pe scurt, iar împreună cu Mathildedescoperim o lume măcinată de un război care i-a schimbat pe toţi cei implicaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mulţi oameni compară acest film cu "Amelie", atât datorită prezenţei lui Audrey Tautou în rolul principal, cât şi regizorului care reuşeşte să creeze personaje sensibile, speciale şi să combine asemenea lui Chaplin drama cu romantismul şi comedia.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/otTotyP7heI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>