Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Când nu-ţi mai găseşti drumul în viaţă
FILMUL EVZ: Când nu-ţi mai găseşti drumul în viaţă

FILMUL EVZ: Când nu-ţi mai găseşti drumul în viaţă

„Pe calea cea dreaptă”, un film care aduce în discuţie minciuna şi corupţia din sistemul judiciar american.

Celebrul actor Dustin Hoffman îşi face debutul ca regizor cu acest film impresionat ce vorbeşte despre corupţie. Starul îmbracă aici haina unui infractor, proaspăt eliberat din închisoare care şi-a propus să se comporte ireproşabil de-acum înainte.

Tânărul îşi ia o slujbă şi încearcă să respecte regulile impuse de societate. Dar, peste puţin timp, ajunge din nou la închisoare din cauza intrigilor unui ofiţer corupt. Acolo bărbatul ia hotărârea să se răzbune, iar când este eliberat îl bate pe ofiţer, îi fură maşina şi se întoarce la viaţa de infractor.

CV de vedetă

Debutul impresionant în film al lui Dustin Hoffman s-a făcut cu personajul Mike Nichols, din opera lui Benjamin Braddock „Absolventul” (1967). Pentru acest rol, actorul, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a primit o nominalizare la Oscar.

Un an mai târziu, Hoffman va obţine mult râvnita statuetă pentru filmul „Kramer contra Kramer”, iar în 1987 joacă în pelicula, care a devenit un reper al carierei sale, drama regizată de Barry Levinson, „Rain Man”.

22.00 – TCM  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: