Într-un orăşel uitat de lume din Iowa, trăieşte tânărul Gilbert Grape (Johnny Depp, dreapta) împreună cu familia sa, compusă din două surori, un frate autist (Leonardo DiCaprio) şi o mamă deformată de obezitate. După ce tatăl lor îi părăseşte, Gilbert devine bărbatul în casă, luând asupra sa respon sabilităţile întreţinerii familiei.

Cumva, el reuşeşte să găsească timp pentru toate, mai puţin pentru propria lui persoană. Totul se schimbă când rulota în care călătoresc Becky (Juliette Lewis) şi bunica ei rămâne blocată în mijlocul oraşului. Dragostea noudescoperită îl scoate pe Gilbert din amorţeală, dar îi şi complică viaţa deja dificilă. Acum este tentat să plece departe de orăşelul natal şi de familia sa disfuncţională şi se trezeşte în faţa unei decizii care îi va stabili cursul vieţii.

Adaptare a nuvelei omonime semnată de Peter Hedges, acesta a fost primul şi singurul film în care a apărut Darlene Cates (interpreta mamei obeze a lui Gilbert), aleasă pentru rol după ce a apărut în show-ul lui Sally Jesse Raphael, "Prea grei pentru a-şi părăsi locuinţa". În timpul filmărilor, Depp i-a cerut nenumărate scuze femeii pentru că rolul îi cerea să ridiculizeze o persoană obeză.

Pelicula i-a adus lui Leonardo DiCaprio o nominalizare la Premiul Oscar şi una la Globul de Aur.

22.15 – TVR 1