Ieri, Federația Română de Fotbal a fost înștiințată de forul condus de Gianni Infantino că următorul meci al „tricolorilor” de pe teren propriu se va disputa cu porțile deschide, dar nu și pe cel mai mare stadion al țării.

Amendă pentru FRF

Astfel, Capitala nu va mai găzdui partida cu Danemarca, programată la data de 23 martie 2017. Meciul se va diputa în afara Bucureștiului. Cel mai probabil, naționala pregătită de Christoph Daum va evolua din nou pe „Cluj Arena”, așa cum a făcut-o și în debutul campaniei de calificare la CM 2018, cu Muntenegru, scor 1-1.

Pare o sancțiune blândă, iar pe lângă acest lucru, FIFA a mai amendat FRFul și cu suma de 95.000 de franci elvețieni plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură. Însă, sancțiunea completă a Comisiei de Disciplină a FIFA este următoarea: „două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Națională, sancțiunea aplicându-se cu privire la partida România- Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probațiune de 2 ani, la care se adaugă amenda sus menționată”