Fetiţă muşcată de un rottweiller

Fetiţă muşcată de un rottweiller

O fetiţă de şase ani a fost muşcată de un câine din rasa Rottweiller, considerată de lege ca fiind agresivi şi periculoşi. Incidentul s-a petrecut aseară în scara unui bloc situat în cartierul Mănăştur din Cluj Napoca.

Alexia B., de şase ani, a urcat scările spre etajul unde locuia când, la un moment dat, câinele unui vecin a ieşit din apartament şi a atacat fără să fie ameninţat în vreun fel. Vecinii familiei Baiko povestesc că rottweillerul s-a năpustit asupra copilului şi l-a muşcat de mâna dreapta. 

“Şi-a înfipt colţii în mâna fetiţei şi cu ghearele a zgâriat-o în zonă burţii. Noroc cu proprietarul câinelui care şi-a dat seama că animalul nu mai este în casă şi a intervenit că altfel o omora pe fetiţă”, spune unul dintre vecinii familiei Baiko.

După incident fetiţa a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor unde i s-a acordat primul ajutor medical. Medicii susţin că fetiţa nu a suferit răni grave şi că după ce i-a fost administrat un tratament contra tetanosului a fost lăsată să plece acasă.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Alt copil desfigurat de un rottweiller

Incidentul de aseară este al doilea caz care s-a petrecut în Cluj Napoca, în mai puţin de un an.

Deşi legea impune ca aceste animale să fie scoase la plimbare doar cu botniţe şi legate în lese, mulţi dintre stăpâni ignoră cu seninătate aceste obligaţii.

În luna ianuarie 2009, un alt copil în vârstă de trei ani a fost sfâşiat de alt rottweiller agresiv. La vremea respectivă, copilaşul a suferit răni foarte grave în zona capului şi a fost internat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca.

Între timp, procurorii de la parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca l-au trimis în judecată pe proprietarul câinelui, Dan Cenan, care este acuzat de infracţiunea privind regimul de deţinere a câinilor agresivi şi periculoşi. 

Dosarul a fost trimis în judecată în luna august 2009, dar de atunci şi până în prezent, procesul a bătut pasul pe loc. Deşi au fost patru termene de judecată, proprietarul căinelui nici măcar nu s-a prezentat la proces, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.