Oficiali din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor au anunțat că minora care și-a înjunghiat bunica a fost găsită,  joi seara.

Abigail Bordaș a fugit de acasă, miercuri, 8 august, după ce i-a aplicat mai multe lovituri de cuțir în spate bunicii sale, în vârstă de 65 de ani. Ulterior, fetița a fost data în urmărire generală.

Din fericire, rănile femeii nu au fost foarte grave.

„A venit la internare cu multiple plăgi la nivelul toracelui posterior stâng în partea superioară și la nivelul hemitoracelui drept, una dintre plăgi fiind penetrantă, a fost necesar drenaj thoracic”, a explicat, la acea data, dr. Carmen Pantiș, medic primar ATI Spitalul Județean Oradea, citată de Antena3.

„Minora de 13 ani, din municipiul Oradea, care a plecat voluntar de la domiciliu la 8 august a fost găsită joi, 16 august, în jurul orei 23:20, pe raza municipiului Oradea. Aceasta nu prezenta urme de violență”, a declarat comisarul IPJ Bihor, Alina Dinu,citată de bihon.ro.

Fata a fost internată într-un centru de minori aparținând D.G.A.S.P.C. Bihor. Ea nu răspunde penal pentru fapta sa.

Copila de 13 ani ar fi ajuns să-și înjunghie bunica pentru că aceasta nu a lăsat-o să coboare în fața blocului, acolo unde o aștepta tatăl său. Acuzațiile mamei sunt cutremurătoare. Ea susținea, citată de România TV, că tatăl și fiica ar fi avut o relație, iar copila ar fi fost chiar îndrăgostită de părintele ei.

„El a intretinut relatii sexuale cu Abigail. Chiar si Abigail a confirmat asta insa dupa si-a revocat cuvintele. Dragul de a-i lua apararea si sacrificiul…deci ceea ce face ea pentru el, face doar o persoana care e indragostita”, a declarat mama fetei. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu minora de 13 ani.

„Sper sa solutioneze cazul cat mai repede. E de mult timp pe rol si sa iasa la iveala tot adevarul care a fost ascuns pana acum”, a mai spus femeia.