Evenimentul Zilei > Actualitate > Fete cu dizabilități de la un centru de plasament, obligate să se prostitueze
Fete cu dizabilități de la un centru de plasament, obligate să se prostitueze

Fete cu dizabilități de la un centru de plasament, obligate să se prostitueze

Fetele de la un centru de plasament din Recaș, ”actrițe” porno pentru proxeneți.

Copilele erau abuzate de o rețea pusă la punct de mai multe persoane. Una din proxenete a început aceste activități cât era încă minoră.

Percheziții de amploare au loc, marți dimineaţă, într-un dosar de trafic de persoane şi prostituţie. Trei femei și un bărbat din Recaş au abuzat de patru tinere, dintre care una minoră, pe care le-au determinat să se prostitueze.

Descinderile au loc într-un dosar DIICOT care a scos la iveală faptul că minore de la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Recaș, care aparține de DGSAPC Timiș, din subordinea Consiliului Județean Timiș, fuseseră racolate de o grupare de rromi din localitate și puse să se prostitueze. Poliţiştii au aflat despre acest caz după ce una dintre fetele abuzate a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a spus că a fost batjocorită. Proxeneții au profitat de dizabilitățile fetelor, pentru a le exploata.

Percheziții la șase adrese

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, marți, 17 decembrie, un număr de 4 de percheziţii domiciliare pe raza județului Timiș, la locuințele a 6 suspecți într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, suspecții V.R., M.S., M.S., M.E. și M.T. au demarat activități de racolare a unor tinere cazate în Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, pe care, ulterior, le obligau prin amenințări şi violență să întreţină relaţii sexuale cu diferiți clienți de pe raza oraşului Recaş, foloasele patrimoniale fiind însuşite de suspecți.

Una din proxenete, beneficiara Centrului de Plasament

Astfel, din probele administrate rezultă că numita M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, este soră cu numita M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru, iar numitul V.R. este concubinul numitei M.S..

Începând cu anul 2017 M.S., la vremea respectivă beneficiară a Centrului, a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a amenințat-o, bătut-o și a obligat-o să părăsească Centrul, fiind așteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiți clienți, cu care au constrâns-o să întrețină relații sexuale”, informează DIICOT.

După părăsirea Centrului de Plasament, M.S. a continuat să racoleze și alte fete aflate în Centru, exploatând alte două persoane vătămate, dintre care una minoră. În aceste activități, numita M.S. a fost ajutată de către sora sa, M.E., care era beneficiară a Centrului.

Din declarațiile altei persoane vătămate rezultă că, începând cu luna octombrie 2018, numita M.S. a încercat să o racoleze în vederea exploatării sexuale, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a amenințat-o și lovit-o cu pumnii și picioarele. ”Amenințările și actele de violență au persistat, fiind făcute și de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat și, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienți, cu care a întreținut relații sexuale. Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situații, la ieșirea din Centru, persoana vătămată era așteptată de M.S. și V.R. care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienților. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa amenințări și acte de violență fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru”, mai transmit procurorii.

Alături de M.S., M.E. și V.R., o altă persoană, R.D., în luna decembrie 2018, a racolat o pe persoană vătămată minoră, folosindu-se de acte de amenințare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla aceasta și astfel a obligat-o să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați, primind de la aceștia diferite sume de bani.