Editura Evenimentul si Capital

Cartierul Ferentari din Capitală intră în rândul lumii. „Baia și spălătoria socială vin să sprijine comunitatea locală”

Spălătorie Ferentari, Sectorul 5, Bucureşti
Autor: | | 1 Comentarii | 548 Vizualizari

Direcţia de Transparenţă Instituţională a anunţat, miercuri, că începând de azi, în cariterul Ferentari din Capitală, au devenit funcţionale o baie şi o spălătorie publică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de primarul Sectorului 5, Daniel Florea, pentru funcţionarea acestor obiective au fost obţinute toate avizele necesare funcţionării.

Baia şi sălătoria publică fac parte din programul „Viaţă curată”, care a fost demarat în luna noiembrie 2018, odată cu vizita în această locaţie a Excelenței Sale Ambasadorul Republicii Turcia în România și a Președintelui Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA).

„Proiectul este unul amplu, cu obiective care vizează nevoile și mediul de viață pentru menținerea, atât a unui nivel normal de igienă personală, cât și a unei stări de sănătate corespunzătoare a beneficiarilor, respectiv a persoanelor provenite din comunitatea defavorizată de la nivelul Sectorului 5”, se arată în comunicat.

Potrivit primarului Daniel Florea, obiectivul oferă şansa populaţiei sărace din zonă să beneficieze de normalitate în ceea ce privește nivelul de igienă personal-corporală și vestimentară.

„Principalele obiective propuse în cadrul proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de igienă în comunitățile sărace, scăderea riscului de îmbolnăvire cauzat de lipsa de igienă personală, igienizarea hainelor, acordarea de sprijin pentru integrarea copiilor și prevenirea discriminării acestora în școli și grădinițe pe motiv de igienă precară, precum și sprijinirea femeilor din comunitățile sărace, cărora, cel mai adesea, le revine rolul de a se îngriji de hainele membrilor familiei”, se mai spune în comunicat.

„Grupul țintă (beneficiarii direcți ai proiectului) pentru Baia Publică Socială este estimat la un număr de 4.500 de beneficiari/ lună, având la dispoziție un număr de 14 cabine individuale de duș, care sunt adaptate și pot fi utilizate inclusiv de persoanele cu dizabilități.

Pentru Spălătoria Publică Socială dotată cu un număr de 20 de mașini de spălat și 20 de uscătoare, dintre care 5 mașini de spălat și 5 uscătoare destinate hăinuțelor pentru copii, se estimează un număr de 2.000 de beneficiari/ lună de la nivelul comunității locale Sector 5 care provin din următoarele categorii sociale:

Ÿ persoanele aflate deja în evidențele D.G.A.S.P.C. Sector 5 ca titulare ale unor drepturi la diverse beneficii și/ sau servicii sociale, precum și membrii familiei acestora;

Curs VALUTAR, 21 mai! Surpriza COLOSALA la casele de schimb! Ce se intampla cu EURO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI