Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA (NWS) a raportat faptul că acest fenomen extrem de rar s-a datorat temperaturii extrem de scăzute şi condiţiilor de ceaţă din regiunea Bloit, Winsconsin.

„Stâlpii de lumină” este un fenomen optic care apare în urma reflexiei luminii în particulele de gheaţă. Lumina reflectată capătă culoarea sursei din care se reflectă, spun specialiştii AccuWeather.

„Apar sub forma unor raze de lumină. De obicei, „stâlpii de lumină” sunt cauzaţi de iluminatul stradal. Dar orice sursă de lumină, în condiţii propice, poate provoca „stâlpii de lumină”, a declarat meteorologul AccuWeather, David Samuel.

Pentru ca particulele de gheaţă să formeze „stâlpii de lumină”, condiţiile meteo trebuie să fie extreme, ger năprasnic şi nicio adiere de vânt. De asemenea, particulele de gheaţă trebuie să se afle foarte aproape de sol, pentru a forma „stâlpii de lumină”.

„De obicei, cristalele de gheaţă sunt suficient de mici pentru a rămâne suspendate în aer, atunci când temperatura scade sub 0 grade. În cele mai multe situaţii, temperatura înregistrată este de -15, -20 de grade”, a spus Samuel.

FOTO: AccuWeather