Evenimentul Zilei > Social > Fenomenul BIZAR care le strică vacanța turiștilor. Ce se întâmplă ACUM pe litoral
Fenomenul BIZAR care le strică vacanța turiștilor. Ce se întâmplă ACUM pe litoral

Fenomenul BIZAR care le strică vacanța turiștilor. Ce se întâmplă ACUM pe litoral

Turiștii care merg în această perioadă la mare au parte de o surpriză neplăcută din cauza fluctuaților de temperatură care s-au înregistrat.

În timp ce temperatura din aer a ajuns la 30 de grade Celsius, apa mării este foarte rece, având doar 17 grade Celsius. Specialiștii spun că acest fenomen se numește upwelling, potrivit Stirileprotv.ro.

"In momentul de fata, este fenomenul de upwelling, cauzat de vanturile care bat din directie sud sau sud-vest, care conduc la impingerea masei de apa din zona de coasta incalzita catre larg si aducerea unei mase de apa mai rece din zona de fund, ceea ce in mare masura nemultumeste turistii, conducand la o scadere a temperaturii in apa de pana la 17 grade sau chiar cred ca 10 grade, acum doua trei saptamani", a declarat cercetătorul marin Florin Timofte.

Acest fenomen este prezent, în special, în zona de nord a litoralului, temperatura apei înregistrând în ultimele zile fluctuații și ajungând chiar la 8-10 grade.

"Le transmit turiștilor să nu intre instantaneu în apă, deoarece apa mării este mult mai rece decât temperatura de afară. Le recomandăm să intre treptat în apă.", a declarat Alin Lupu, șef sector salvamar.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: