FENG-SHUI: Tablouri ovale pentru living

FENG-SHUI: Tablouri ovale pentru living

Te-ai hotărât să-ţi redecorezi locuinţa? În acest caz, cu siguranţă, vei avea nevoie de câteva tablouri pe care să le aşezi pe zidurile încăperilor.

Specialiştii în feng-shui spun că este recomandat ca în alegerea tablourilor să ţii cont de încăperea în care le vei amplasa. Ele trebuie să se potrivească şi cu materialele care se regăsesc în acele spaţii. Ei mai spun că la fel de importante în alegerea lor sunt culorile şi formele pe care le au ramele. Dormitor. Specialiştii în feng-shui recomandă să optezi în această încăpere pentru tablouri pătrate şi culori crem, bej sau maro pentru culoarea ramelor. „Sunt cea mai potrivită alegere, deoarece aduc siguranţă şi te ajută să creezi un spaţiu optim pentru odihnă“, spune Miruna Macavei, specialist în feng-shui. În dormitor sunt recomandate ramele din lemn, pentru că în felul acesta „aduci natura în casă“. Poţi să optezi pentru orice fel de lemn. Importantă este culoarea ramelor. Living. În această cameră, cele mai potrivite tablouri sunt cele cu ramele din metal. Culorile cele mai indicate pentru rame sunt mov, verde şi roşu, deoarece acestea atrag energia pozitivă. Irina Bejenaru, specialist în feng-shui, este de părere că, în living, sunt ideale tablourile ovale sau rotunde. Ea spune că, dacă ai rame de alte forme, este indicat să le rotunjeşti colţurile. În felul acesta, cei care se vor aşeza în dreptul lor vor scăpa categoric de energiile negative. Baie. Culorile indicate pentru ramele tablourilor care vor fi amplasate în baie sunt cele închise. Sunt preferate nuanţele de albastru, pentru că reprezintă elementul apă. „De asemenea, nu trebuie să aşezi în această cameră tablouri care au ramele roşii, pentru că simbolizează focul, element ce intră în conflict cu apa“, recomandă Cristina Coca Reit, specialist în feng-shui.

Bucătărie. Aici se potrivesc de minune tablourile dreptunghiulare, cu rame din lemn de culoare maro. Sunt indicate şi culorile „suferitoare“, care rezistă mai bine la murdărie, de exemplu griurile. Nici aici nu trebuie să ai rame de culori vii, care sunt în contrast cu elementul apă.

Ne puteți urmări și pe Google News